U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

beMatrix wil verder groeien dankzij duidelijke strategie

beMatrix, een wereldspeler op het vlak van modulaire standenbouwsystemen, kende het laatste decennium een sterke groei. De vandaag al 170 medewerkers in het hoofdkantoor in Roeselare en de productiehubs in Atlanta en Shanghai bouwen unieke, modulaire kadersystemen voor gebruik in standenbouw, events, displays en zelfs pop-up stores. Om hun strategie en focuspunten voor de komende jaren uit te zetten, deden ze een beroep op de FlexStaffing-formule van Orbid.

beMatrix heeft de laatste jaren al heel wat prijzen in de wacht gesleept, onder andere de titel van West-Vlaamse KMO van het jaar.

High tech experience

De modulaire kaders van beMatrix zijn snel op te zetten zonder gereedschappen, hebben een strak design en zijn steeds innovatieve pareltjes in hun niche. "Innovatie zit echt wel in ons bloed', vertelt CEO Stefaan Decroos. "Onze R&D-afdeling zoekt continu naar manieren om onze producten te verbeteren en ecologischer te maken. Onze niche is een sterk evoluerende markt die vandaag de high tech experience wereld betreedt. We gaan van statische naar dynamische beelden, een stap die al langer gezet was in de sport- en muziekwereld maar door het hoge aantal nodige pixels in onze sector nog te duur was. beMatrix heeft eind 2016 dan ook een revolutie veroorzaakt door als eerste een led wall te integreren in een modulair aluminium systeem. We hebben de led wall volledig gekneed naar ons model, en niet omgekeerd. Dergelijke technologische innovaties zijn enorm uitdagend. We moeten alles heel snel lanceren omdat ons product anders out-dated wordt."

beMatrix: dankzij een strategie anticipeer je beter op evoluties en weet iedereen in het bedrijf waar je naartoe gaat - Orbid

Investeren in strategie

"Onze klanten zijn de standenbouwers die met onze bouwkits aan de slag gaan", gaat Stefaan Decroos verder. "Wij vertalen hun tekeningen naar ons systeem, zodat zij kunnen scoren bij hun klanten. Bij beMatrix doen we waar we goed in zijn. Wat buiten onze métier valt, besteden we uit aan één van de betrouwbare leveranciers uit ons wereldwijd netwerk. Anderhalf jaar geleden beslisten we om extra te investeren in onze strategie en waarden, om onze klanten ook in de toekomst optimaal te blijven ondersteunen. We wilden hiervoor externe knowhow in huis halen. Enerzijds omdat we zelf geen tijd hadden om dit uit te tekenen, anderzijds omdat we wilden leren van specialisten. We hebben verschillende partijen bevraagd en de keuze viel op Orbid. De Orbid-consultant is heel no-nonsense, heeft tonnen ervaring en weet waarover hij praat."

Making stand building easier

Begin 2018 ging de directie en vervolgens het management van beMatrix samen met de Orbid-consultant op afzondering om te komen tot één missie: making stand building easier. Daarnaast definieerden ze duidelijke waarden en vijf speerpunten, namelijk 'be the best, be the first, be everywhere, be valuable en be together'. Stefaan Decroos: "Vervolgens hebben we per afdeling de missie en de vijf speerpunten geconcretiseerd in jaaractieplannen, die duidelijk maken hoe iedereen kan bijdragen tot onze strategie. Uiteindelijk kwamen we zo tot een werkdocument voor de volgende twee jaar. Iedereen heeft een vijftal targets die in lijn liggen met het grotere geheel. Als ceo volg ik alles mee op en kan ik steeds een helikopterview behouden.

beMatrix: je moet durven investeren in externe begeleiding om beter te worden - Orbid

Wat heel interessant is aan zo'n strategie-oefening is dat je gaat nadenken over wie je bent als bedrijf. Wat je sterktes en zwaktes zijn, wie je concurrenten zijn en hoe je je kan onderscheiden. Dankzij een strategie anticiperen we beter op evoluties én weet iedereen in het bedrijf waar we naartoe gaan. Het moeilijkste is om uit het operationele te stappen en effectief de tijd te nemen om na te denken over strategie. Je moet dan ook durven investeren in externe begeleiding om beter te worden, je haalt daar sowieso return on investment uit.

Focus

Orbid ondersteunt beMatrix vandaag niet enkel op het vlak van strategie, maar ook bij het optimaliseren van de kwaliteit van onze processen, orde & netheid in onze productie, preventie en het proces van onze R&D-projecten. Stefaan Decroos: "Hoe doen we de dingen vandaag en hoe moeten we ze in de toekomst aanpakken? Hoe kunnen we dat borgen? Om ons hierbij te ondersteunen komen de Orbid-consultants op regelmatige tijdstippen langs, zo blijven we continu stappen vooruitzetten. In de nabije toekomst gaan we eerst afwerken wat we gepland hebben. Ik wil een fabriek die 5S is, dus die voldoet aan de richtlijnen op het vlak van orde en netheid, en een organisatie die voldoet aan ISO9001 en ISO14001. We gaan voor een bedrijf die een duidelijke strategie toepast, die verder blijft evolueren, groeien en ambities waarmaken.

Ik amuseer me rot als CEO. Je moet veel geven en het is absoluut lastig, maar het is bovenal een wonderful journey."

Interesse

Wil u meer weten over hoe u een duidelijke strategie voor uw organisatie kan uitstippelen? Contacteer gerust de experten van Orbid, zij helpen u graag verder. 

In welke mate maakt u als organisatie vandaag de juiste keuzes? En hoe matuur is uw bedrijfsstrategie? Vraag onze gratis strategy scan aan!

Gratis strategy scan aanvragen

Of lees gerust meer over 5S, managementsystemen en operational excellence.

 

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in HR, Quality en ICT & Software

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen HR, Quality en ICT & Software. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »