U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Wat is lean en wat betekent lean werken voor uw onderneming? Ontdek onze lean begeleiding

Verspilling in materiaal en tijd reduceren om operational excellence te bereiken, daar gaat lean werken over. Hoe lean werkt u vandaag? Hoe optimaliseert u uw bedrijfsprocessen voor een duurzame kwaliteitsverbetering? Stel het verbeteren van de efficiëntie niet langer uit en vraag nu gratis een lean audit aan

Wat is lean werken? 

Lean staat niet voor harder, maar voor slimmer werken. Deze business-strategie streeft naar perfectie met hoogstaande kwaliteit, lagere kosten en een lagere levertijd. Door verspilling te reduceren, creëert u in al uw processen extra waarde voor de klant. Een minimum aan inspanning voor een maximum aan meerwaarde en de klant altijd centraal plaatsen, dat is lean werken!

Lean werken heeft dus een positief effect op uw winst, medewerkersbetrokkenheid én op de algemene klanttevredenheid.

Wat is lean leadership? 

Lean werken vraagt om lean leadership. Lean leadership betekent eigenlijk ‘de kar trekken’ in het hele lean-traject. Lean management levert spectaculaire resultaten op, maar vaak vormt een gebrek aan kennis en ervaring een struikelblok. Daarom ontwikkelde Orbid voor u pragmatische en resultaatgerichte lean-begeleiding

We zetten in op lean leadership door uw medewerkers actief te coachen bij de invoering van bruikbare tools op maat van uw onderneming. Geen theoretische opleiding dus, maar een concrete en praktijkgerichte aanpak
 

Lean begeleiding

Wat houdt onze lean begeleiding exact in?

Lean werken en lean leadership bereikt u niet zomaar. Onze dienstverlening stopt ook niet bij de lean audit, het bijhorend rapport en de aanvullende adviezen. Wij luisteren, denken met u mee en ontzorgen u.

Om samen uw bedrijfsprocessen te verbeteren en een succesvolle 'change' te realiseren, dragen we zorg voor 5 belangrijke onderdelen:

1.    Visie
We willen uw visie rond lean werken en lean leadership enerzijds begrijpen en anderzijds verder helpen ontwikkelen. Via de lean audit, lean-assessments, observaties en workshops brengen we het verbeterpotentieel in kaart en stemmen we dit af op uw ambities en doelen. 

2.    Competentie
We inventariseren de beschikbare lean-competenties en bepalen waar onze Orbid-experten kunnen aanvullen. Steeds met een praktijkgerichte focus. Via opleidingen en trainingen reiken we uw medewerkers de nodige technieken en tools aan voor lean werken en lean leadership. 

3.    Motivatie
Het is belangrijk dat uw medewerkers gemotiveerd zijn en actief meewerken. Daarom communiceren we duidelijk en zetten we sterk in op coaching. Om lean-projecten te faciliteren, brengen we medewerkers uit verschillende afdelingen samen, werken we aan de verbeterpunten en waken we over de voortgang. 

4.    Resources
We inventariseren de beschikbare capaciteit binnen uw onderneming die noodzakelijk is om van het lean-traject een succes te maken. De Orbid-coaches vullen hierbij de leemtes in. 

5.    Actieplan
Vooruitgang boeken in het lean werken en het bereiken van operational excellence kan enkel wanneer u de juiste keuzes maakt. Een duidelijk actieplan is dus key om de aan te pakken punten voor uzelf en uw medewerkers te verduidelijken. Bovendien stelt het u ook in staat om de resultaten van uw inspanningen op te volgen en bij te sturen waar nodig. Hiervoor bieden wij u een projectmodule aan op SharePoint

Welke concrete resultaten biedt lean werken? 

Lean werken en lean leadership beogen een duurzame optimalisatie van uw bedrijfsprocessen en een financiële stabiliteit. Het terugverdienmodel van een lean-project of een six sigma-project is altijd een veelvoud van uw investering! In de laatste projecten ter verbetering van de bedrijfsprocessen en lean werken, boekten we samen met onze klanten deze resultaten:

  • Set-up time reductie van 70 naar 30 minuten
  • Voorraadvermindering met 55%
  • Reductie rework met 60%
  • Responstijd servicedesk verminderen met 75%
  • Daling van logistieke kosten met 30%

Deze resultaten werden gerealiseerd bij onder andere UnilinTereos SyralHandimoveAtlas CopcoInagro en Samsonite.

klanten orbid lean

Ontdek hier enkele concrete cases van lean management:

Lean operations scan

Hoe lean werkt u vandaag? Hoe matuur bent u op het vlak van strategie, kwaliteitsbeleid en operationeel management? Hoe scoren uw operationele processen in vergelijking met die van uw concurrenten? En hoe kan u uw lean management verbeteren?

lean operations scan

Vraag gratis de Orbid 'operations scan' aan. Zo brengt u uw processen in kaart, krijgt u een overzicht van verbeterpunten en een benchmark met andere bedrijven uit uw sector.

Info & operations scan aanvragen

Interesse in lean werken?

Overtuigd van onze lean begeleiding? Contacteer vrijblijvend onze experten in verband met lean werken en onze lean aanpak. We ondersteunen u ook graag op het vlak van 5S (orde & netheid), six sigma en zelfsturende teams.

 

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in HR, Quality en ICT & Software

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen HR, Quality en ICT & Software. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »