U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Six sigma: ook voor uw bedrijf?

  • Six Sigma voor uw bedrijf
  • Wat is Six Sigma?
  • Welke voordelen biedt Six Sigma?

Six Sigma voor uw bedrijf

Wil u mee streven naar een perfecte kwaliteit van uw producten? Six Sigma staat garant voor een duurzame optimalisatie van de bedrijfsprocessen, kwaliteit en financiële stabiliteit. Duurzaam, want problemen binnen het bedrijf worden gedetecteerd, geanalyseerd en blijvend opgelost of gereduceerd. Het terugverdienmodel van een six sigma-project varieert van project tot project, maar is altijd een veelvoud van de investering.

De Orbid Six Sigma aanpak focust vooral op het beperken of voorkomen van variatie in processen via een gestructureerde methodiek en de juiste tools. De Orbid-consultants zijn gecertificeerd en beschikken over de nodige ‘Green Belt’- en ‘Black Belt’-kennis om ondernemingen te ondersteunen bij zowel het opzetten van verbeterprojecten als het uitvoeren van de nodige statistische analyses.

Wat is Six Sigma?

Six Sigma is een strategie waarbij we de kwaliteit van de uitkomst van bedrijfsprocessen optimaliseren aan de hand van de reductie van variantie in die processen. Dit wordt bereikt door het ontdekken van de oorzaken van fouten en defecten en deze te reduceren of elimeneren.

Een Six Sigma-project volgt een vastgelegde volgorde van stappen en is er steeds op gericht de critical-to-quality aspecten (CTQ’s) te optimaliseren. Deze CTQ’s leiden doorgaans tot kwantificeerbare financiële doelstellingen zoals kostenverlaging of winstoptimalistie. Binnen dit proces wordt de DMAIC-cyclus gevolgd:

  • Define: welke CTQ’s gaan we meten?
  • Measure: hoe gaan we meten?
  • Analyze: welke factoren beïnvloeden de CTQ’s het meest?
  • Improve: zorg dat je meer grip krijgt op de CTQ’s
  • Control: zorg dat je terugval voorkomt

Welke voordelen biedt Six Sigma?

Six Sigma biedt niet enkel op managementniveau grote voordelen, maar ook op het productieniveau. Inefficiënties tijdens een productieproces leiden doorgaans tot frustraties bij de betrokken werknemers, verspilling van materiaal en tijd en een lagere tevredenheidsgraad bij leveranciers en klanten. Zowel productie- als servicegerichte organisaties kunnen aan de slag met Six Sigma. 

De bedrijfsprestaties worden geoptimaliseerd bij de toepassing van Six Sigma dankzij een significante kwaliteitsverbetering, kostenverlaging en het vergroten van het marktaandeel.

Interesse?

De Orbid Six Sigma aanpak focust vooral op het beperken of voorkomen van variatie in processen via een gestructureerde methodiek en de juiste tools. 

Contacteer vrijblijvend onze experten, wij helpen u graag verder.

Lees zeker ook onze nieuwspagina of klantencases zoals 'Six sigma stuwt Fomeco naar hoger kwaliteitsniveau', waar Orbid opleiding gaf aan de Green Belt consultant.

 

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring