U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Orbid Cloud - digitale transformatie dichtbij huis

  • Wat is de Orbid cloud? 
  • Hoe veilig en performant is dit cloud platform?
  • Waarom zijn we in de wolken met het Virtual Data Center van GTT (vroeger 'Interoute')?
  • Hoe maakt Orbid uw migratie naar de cloud makkelijker?

Altijd en overal kunnen werken? Kunnen vertrouwen op de veiligheid en flexibiliteit van cloud oplossingen? En uiteraard zeker zijn dat uw databeveiliging voldoet aan de internationale norm ISO27001. Zeker nu de GDPR-richtlijn van kracht is! Met deze cloud services is er geen wolkje aan de lucht!

Wat is de Orbid cloud?

We spreken van cloud computing wanneer u voor het gebruiken, verwerken en opslaan van uw data onlinediensten gebruikt. Er zijn verschillende providers die dit mogelijk maken. Waarin de Orbid cloud het verschil maakt? Het is een Belgische cloud met GTT datacenter in Gent, internationale reikwijdte en uiteraard onze vertrouwde ondersteuning.

De experts van Orbid beschikken over alle kennis en tools voor de uitrol, de migratie en het onderhoud van uw cloud omgeving. U kiest voor een geautomatiseerd en schaalbaar cloud platform dat cloud computing, netwerk en storage biedt. Bovendien heeft het een directe link met andere publieke cloud services en cloud oplossingen.

Kortom, een performante, betrouwbare hybride cloud oplossing voor uw bedrijfskritische data en digitale transformatie. 

Hoe veilig en performant is dit cloud platform?

U bent zeker van een betrouwbare, performante en flexibele hybride cloud oplossing voor uw bedrijfskritische data. Het cloud platform wordt immers gehost van een Interoute datacenter dat werd ingericht volgens de hoogste beveiligingsstandaarden, ISO27001 gecertificeerd is en verbonden is met de buitenwereld door middel van een privaat netwerk

Die ISO27001 certificatie specifieert de eisen voor informatiebeveiliging van uw hedendaags dataverkeer. Een belangrijke troef aangezien in mei 2018 de GDPR, de nieuwe wet betreffende gegevensbescherming, van kracht is gegaan.  

Waarom zijn we in de wolken met het GTT Virtual Data Center?

Het cloud platform in Gent is echt een ‘state of the art’ faciliteit! Verbonden met het Pan-Europese netwerk, connectiviteit op basis van glasvezel en uiterst beveiligd!  GTT's Tier 3 faciliteit in Gent is volledig redundant uitgevoerd qua koeling, connectiviteit, stroomtoevoer, UPS en dieselgeneratoren. De ‘Power Usage Effectiveness’ (PUE) is 1,3 tot 1,4.
Wat dit voor uw bedrijf betekent? Hoge flexibiliteit, snelheid en betrouwbaarheid! En u profiteert bovenop de hypermoderne infrastructuur ook van de hoogste servicelevels voor cloud computing.

Het sterke platform van GTT (vroeger 'Interoute') is uniek gepositioneerd in de Vlaamse markt. Orbid werkt nauw samen met GTT om u betrouwbare en bedrijfskritische cloud services te bieden. 

Hoe maakt Orbid uw migratie naar de cloud makkelijker?

Overtuigd van de troeven van cloud computing? U wilt uw IT-infrastructuur deels of volledig naar de cloud brengen? Vanaf uw eerste stap richting cloud staan de experten van Orbid voor u klaar met advies. Samen bepalen we of u best kiest voor cloud, hybryd en/of colocatie. En we bekijken ook welke extra diensten, zoals online back-up, disaster recovery en hosting, beantwoorden aan de noden van uw bedrijf.

Dankzij onze Managed Services wordt uw IT-infrastructuur beheerd door specialisten. Nog een zorg minder voor u! Na oplevering kan u 24 x 7 rekenen op onze support en monitoring om uw omgeving altijd in de lucht te houden. Met periodieke rapportages en advies!

Interesse?

Meer informatie over de diensten en tools van Orbid voor cloud computing? Vragen over migreren naar een cloud platform? Neem contact op met de experten van Orbid

 

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »