U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Assessment centers: kies de beste match tussen kandidaat en vacature, en durf creatief te zijn

Assessment-centers

De juiste talenten voor uw organisatie vinden, is een specialisatie op zich. U moet er enerzijds voor zorgen dat kandidaten solliciteren op uw vacatures, anderzijds moet u ook de beste kandidaat voor de job kiezen. Dankzij een assessment center krijgt u op een objectieve manier inzicht in het competentieniveau van uw kandidaat. 

Tel: 09 272 99 11 Contacteer ons via mail

Wat is een assessment center?

Tijdens een assessment center maakt de kandidaat een reeks concrete assessment oefeningen zoals een redeneertest, een rollenspel en competentiegericht interview. De oefeningen lokken een bepaald gedrag uit bij de kandidaat, waardoor competenties en talenten zichtbaar worden.

Het is van cruciaal belang om de assessmentoefening af te stemmen op de nodige talenten en competenties om succesvol te zijn in een bepaalde functie.

Ontdek de voordelen van assessment centers bij Orbid.

3 redenen waarom assessment centers vandaag extra belangrijk zijn

  • War for talent - Er is steeds meer concurrentie bij het aanwerven én behouden van de meest geschikte medewerkers, en dit in elke sector. De combinatie van kandidaten die momenteel meer keuze hebben en daarnaast een meer persoonlijke invulling willen geven aan hun carrièrepad, zorgt voor een bijzonder grote uitdaging. We moeten een stuk creatiever zijn en ons niet blindstaren op een cv. Door in te zetten op assessment centers maakt u (potentiële) talenten zichtbaar en vermijdt u een foute aanwerving.
     
  • Blind voor interne talenten - Heel wat talenten bevinden zich vaak binnen de organisatie, alleen zijn die niet altijd zichtbaar. Omdat organisaties vaak blind zijn voor interne talenten trachten ze talenten van buitenaf aan te trekken. Door in te zetten op assessment centers is het mogelijk om de aanwezige talenten binnen de organisatie te spotten.
     
  • Mind your gap - Bewustwording van de kloof (gap) tussen het huidige en het gewenste competentieniveau is cruciaal. Zonder bewustwording is het niet mogelijk om in te zetten op het ontwikkelen van talenten. Ook de intrinsieke motivatie van de kandidaat is doorslaggevend om een interne doorstroom mogelijk te maken.

Vraag een assessment center aan

De motivatie van de kanidaat is belangrijk voor een interne doorstroming. Mind your gap.

Unieke aanpak van Orbid

Onze unieke aanpak bestaat uit vijf stappen, waarbij we steeds focussen op kwaliteit en klanttevredenheid. Deze vijf stappen bevatten het opmaken van een competentieprofiel, het samenstellen van een programma, het uitvoeren van de assessment centers, het analyseren van de bevindingen en het rapporteren van de resultaten.

Zo kunnen onze HR-specialisten op een objectieve manier talenten en vaardigheden in uw sollicitanten naar boven halen en rapporteren aan u. Dit bespaart u niet alleen veel werk, tijd en kosten uit, maar zorgt er ook voor dat uw nieuwe medewerkers een goede match zijn met uw bedrijf.

Ontdek onze unieke aanpak voor assessment centers - Orbid

In de praktijk

Logo TE Connectivity - OrbidBij TE Connectivity Belgium in Oostkamp ontwikkelen en vervaardigen zo'n 750 mensen elektromechanische componenten voor grote automerken. Om sterktes en talenten te spotten en verder te ontwikkelen, doen ze een beroep op de assessment centers van Orbid. Ontdek hier het volledige verhaal, inclusief ervaringen van HR én medewerkers zelf.

 

Logo DGZ VLaanderen - OrbidDierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) is dé partner van de Vlaamse veehouder om met gezonde dieren op duurzame wijze veilig voedsel te produceren. Jaarlijks voert Orbid zo'n 10 assessment centers uit, voornamelijk bij kaderleden. Deze assessment centers bestaan dan uit verschillende testen, interviews, oefeningen en rollenspelen op basis van de gewenste competenties voor de functie. Lees hier het volledige verhaal van DGZ Vlaanderen.

Interesse?

Meer weten over hoe Orbid assessment centers aanpakt? Contacteer onze specialisten vrijblijvend voor meer informatie. 

Eerste Hulp Bij Selectie? Klein beginnen? Begeleiding bij een persoonlijkheidsinterview helpt u om tijdens het selectieproces de meest geschikte kandidaat op een objectieve manier te identificeren. Contacteer ons gerust voor meer info.

Contacteer ons

Of bent u op zoek naar een development center? Een development center is in tegenstelling tot een assessment center sterker gericht op interne doorstroming. Het focust op de ontwikkeling van de talenten van de mensen in huis, zodat ze zich goed blijven voelen binnen uw organisatie. Contacteer ons gerust voor meer info.

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »