U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Hoe helpt een development center uw bedrijf groeien?

  • Wat is een development center?
  • Hoe bereidt u zich voor op een development center?
  • Wat is de mogelijke meerwaarde van een development center?

De juiste mensen voor een bepaalde functie in uw bedrijf aanwerven is al een goed begin voor de toekomstige ontwikkeling van uw bedrijf. Maar uw werknemers steeds gemotiveerd en gestimuleerd houden is minstens even belangrijk. Enkel zo kunnen ze boven zichzelf uitstijgen. Om dat te bewerkstelligen is kiezen voor coaching en training een echte must. Bovendien zijn ze ook meer geneigd uw onderneming trouw te blijven als ze geregeld aan opleidingen kunnen deelnemen.

Vraag uw development center aan

Wat is een development center?

Veel mensen verwarren de begrippen development center en assessment center met elkaar. Het zijn echter twee verschillende zaken, met wel een aantal overeenkomsten. Bij een assessment center moeten kandidaten een reeks van concrete simulatieoefeningen ondergaan. Zo wordt gepolst of u wel of niet over bepaalde vaardigheden en competenties beschikt. Een assessment center hoort eerder thuis in de fase voordat u de job hebt. Het dient om te testen of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde vacature.

Een development center bestaat ook uit tests en simulatieoefeningen maar is eerder gericht op interne doorstroming. Het is altijd onderdeel van een ontwikkelingsplan van een organisatie. De potentiële ontwikkeling van uw carrière wordt getoetst.

Development centers helpen medewerkers en bedrijven groeien

Eerder een assessment center nodig? Ontdek het hier

Wat is de meerwaarde van een development center?

De voordelen van development centers zijn in hoofdorde tweeledig. Enerzijds weet u als bedrijf na de tests of uw huidige werknemers geschikt zijn voor een nieuwe functie-inhoud. Dankzij de rijke input is het gemakkelijker de juiste beslissingen te nemen en een doordacht bedrijfsontwikkelingsplan op te stellen.

Ten tweede biedt het meerwaarde aan de kandidaat. Die wordt op zijn of haar ontwikkelingspunten gewezen zonder vergeleken te worden met andere kandidaten. Dit werkt stimulerend en minder beangstigend. De resultaten worden altijd getoetst tegenover een algemene norm niet tegenover de resultaten van andere kandidaten.

Of en hoeveel voordeel u haalt uit een development center hangt af van de kwaliteit van de interpretatie van de resultaten. Bij Orbid kunt u ervan op aan dat u een gedetailleerd rapport van het development center krijgt en alle feedback grondig en op een objectieve manier onderbouwd wordt. Vertrouw daarom op de Orbid-experten om talenten in uw bedrijf te vinden en te laten ontwikkelen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in een development center van Orbid of een van onze andere HR-diensten? Contacteer gerust onze experten, wij helpen u graag verder.

Ontdek ook onze assessment centers

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »