U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Uw HR-beleid versterken met in-house HR support

Wenst u op korte termijn werk te maken van een aantal HR-projecten zoals het versterken van uw HR-beleid? Hebt u nood aan een tijdelijke vervanging of net aan extra mankracht in uw HR-afdeling, voor een korte of langere periode? Doe dan een beroep op onze (inhouse) HR-professionals.

Vraag HR-support aan

In-house HR-support: flexibele HR-ondersteuning voor uw organisatie - Orbid

Op welke HR-domeinen kan Orbid ondersteuning bieden?

Onze consultants zijn bedreven in een brede waaier aan HR-domeinen, variërend van soft HR (onder andere rekrutering, onboarding, learning & development, coaching, talent management en competentiemanagement) tot hard HR (onder andere voorbereiding payroll, tijdsregistratiesystemen en sociale wetgeving). Wij begeleiden u bij change management- en opleidingstrajecten en bieden maatwerk voor specifieke projecten, zoals het updaten van uw arbeidsreglement, het invoeren of herwerken van uw performance management cyclus of het opvangen van een piek in rekrutering.

In coronatijden kunnen we u eveneens ondersteunen met het opzetten van een telewerk-policy, het omgaan met onzekerheid en angst, leidinggevende skills of zelfs een tool om uw werkplek te reserveren volgens social distancing

Hoe flexibel is deze dienstverlening?  

Onze ondersteuning hangt af van uw noden en van uw HR-doelstellingen. Met onze FlexStaffing-aanpak bepalen we samen de inhoud en tijdsbesteding volgens uw wensen en prioriteiten. We sommen een aantal parameters op, die we samen met u in kaart brengen:

 • Wat is de scope van de opdracht? Zoekt u iemand met een generalistische of eerder een specifieke achtergrond (bijvoorbeeld in werving & selectie, employer branding, onboarding of een ander domein)?
 • Voor welke periode heeft u ondersteuning nodig? 
 • Gaat het om een full-time of een part-time ondersteuning? 
 • Op welk niveau moet onze consultant werken: HR Assistant, Recruiter, HR Officer, HR Business Partner of HR Manager?

Orbid kan u de gevraagde expertise bieden, zowel voor kortere als langere opdrachten, deeltijds of voltijds. Uiteraard blijven we periodiek in contact om volgens uw noden de opdracht aan te passen, de looptijd te verlengen of de beschikbaarheid van onze HR-experts aan te passen. Zo kan ú zich concentreren op uw core business.

Ontdek onze HR-scan

Onze aanpak?

Indien de HR-prioriteiten nog niet helemaal duidelijk zijn, kunnen we u helpen om de uitdagingen voor uw HR-afdeling in kaart te brengen aan de hand van onze HR Scan. Soms volstaat echter een intakegesprek al om een goed beeld te krijgen van uw noden en van het takenpakket van de tijdelijke ondersteuning. Deze intake kan in eerste instantie telefonisch gebeuren, zodat we de juiste profielen kunnen matchen en voorstellen. In een daaropvolgend persoonlijk gesprek gaan we dieper in op de scope en laten we u kennismaken met één van onze consultants. We bieden u zo snel mogelijk een oplossing en zorgen ervoor dat onze medewerkers matchen met uw bedrijfscultuur. 

Hoe werkt de HR-ondersteuning van Orbid?

Ook tijdens en na de opdracht hechten we belang aan persoonlijk contact: zo voorzien we in regelmatige opvolging om steeds kort op de bal te spelen.

Waarom kiezen voor Orbid?

 • Onze experten zijn snel up & running: ze werken zich snel in en beschikken over een gezonde dosis initiatief om autonoom aan de slag te kunnen gaan.
 • Onze medewerkers gaan indien gewenst in-house in uw organisatie/afdeling aan de slag, wat de communicatie en integratie kan bevorderen.
 • Ze brengen bovendien flink wat inhoudelijke bagage mee. Dit laat hen toe om met een frisse blik te kijken naar de huidige manier van werken binnen uw organisatie en mee te denken over eventuele optimalisaties.
 • Onze aanpak is pragmatisch en hands-on.
 • Orbid als organisatie is thuis in verschillende inhoudelijke domeinen. Naast de vermelde HR-topics kunnen we u ook ondersteunen op het vlak van ICT & Software.
 • Flexibiliteit in functie van uw noden en (budgettaire) mogelijkheden.

De HR-consultants van Orbid bieden vele voordelen.

Verhalen van klanten

Heel wat ondernemingen vertrouwen op de HR-ondersteuning van Orbid. Hieronder vindt u een greep uit vele verhalen.

SCE doet een beroep op de flexibele ondersteuning van Orbid Renewi doet een beroep op de flexibele ondersteuning van Orbid HR helpt Tremec een versnelling hoger schakelen

HR-beleid met focus op talenten en groeitrajecten

Lees meer 

Snel schakelen in de zoektocht naar talenten

Lees meer

HR helpt Tremec een versnelling hoger schakelen

Lees meer

Interesse? 

Getriggerd en benieuwd om te weten wat onze HR-experten voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op, wij helpen u graag verder. Of lees hier meer over onze HR-specialisten.

Ontdek onze HR-scan

Voor deze dienstverlening kan u financiële steun krijgen via KMO-Portefeuille.

Voor deze dienstverlening kan u financiële steun krijgen via KMO-Portefeuille. - Orbid

Contacteer me over deze oplossing

 • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »