U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Ethical hacking: versterk uw IT-security

Een ethisch hacker is een computerspecialist die beveiligingssystemen en netwerken probeert te hacken om fouten en veiligheidslekken op te sporen. Zo kunnen de bedrijven in kwestie ze aanpakken. Ze werken vaak in opdracht van grote ondernemingen of als consultants. Maar wat zijn de voordelen van een ethisch hacker huren?

Hackers zijn experten in het kraken van verschillende informatiesystemen of netwerken. Hacken heeft doorgaans een negatieve betekenis omdat het gelinkt wordt aan cybercriminaliteit. Hackers vallen de systemen van bedrijven aan, stelen hun data of blokkeren hun systemen en vragen vervolgens losgeld voor het vrijgeven van die data of systemen.

Ethische hackers of “white hats” doen precies het omgekeerde. Ze proberen de systemen of netwerken te kraken om zo de zwakke plekken op te sporen en ervoor te zorgen dat andere hackers niet dezelfde methode kunnen hanteren. Ook met een IT Security Scan kunt u zulke problemen opsporen.

Versterk uw IT-security

Wat zijn de voordelen van ethisch hacken?

Het inhuren van een ethisch hacker heeft verschillende voordelen voor uw bedrijf:

  • Ze sporen (data)lekken op in uw systeem.
  • Ze geven belangrijk advies voor het beveiligen van uw gegevens en systemen.
  • U vermindert het risico op schadelijke en kostelijke cyberaanvallen.
  • Het is volkomen legaal.

Hoe huur ik een ethisch hacker in?

Doordat de dreiging van cyberaanvallen op bedrijven steeds toeneemt, groeit ook de vraag naar ethische hackers. Zij hebben bovendien een grondige kennis nodig van de meest recente tactieken, tools en motivaties van “black hats” of illegale hackers. U kan een ethisch hacker uiteraard enkel inhuren voor legale taken. Een ethisch hacker respecteert de wetgeving en zal dus geen inbreuk maken op systemen die niet tot uw bedrijf behoren of die een schending van de privacy met zich meebrengen.

Om een ethisch hacker in te huren, moet u de nodige voorbereidingen treffen. Allereerst moet u duidelijk kunnen uitleggen welk doel u wil bereiken. Wat wordt de concrete taak van de ethisch hacker? Vervolgens gaat u na of die taak geen inbreuk vormt op de wetgeving en of er legale kwesties kunnen opduiken. Vaak zal een ethisch hacker na afloop de nodige aanbevelingen doen, maar moet u zelf instaan voor het uitvoeren en opvolgen van die aanbevelingen.

Als u kiest voor de IT Security Scan van Orbid, krijgt u ook de mogelijkheid om een ethisch hacker in te huren. Die zal grondig door uw systeem gaan om mogelijke lekken op te sporen en virussen, spyware of cryptolockers te controleren. Slecht beveiligde systeemtoegangen blijven namelijk nog steeds een groot probleem bij vele bedrijven. Vraag daarom nu uw Orbid IT Security Scan aan en laat een ethisch hacker los op uw ICT-systemen.

IT Security Scan aanvragen

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »