U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Bescherm medewerkers tegen accounthacks met multifactor authenticatie (MFA)

In de moderne werkplek van de toekomst heeft elke medewerker een digitale identiteit. Maar zo’n digitale ID brengt ook gevaren met zich mee. Dagelijks viseren cybercriminelen e-mailaccounts van bedrijven door hacking-, phishing- of spoofing-aanvallen.

Met multifactor authenticatie (MFA) voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw werkplek. Zo kiest u voor sterke beveiliging die de effectiviteit van een paswoord ver overstijgt en blokkeert u de meeste hacks op uw account.

Krijg ondersteuning van Orbid Ontdek de mogelijkheden in onze webinar-opname

Met multifactor authenticatie (MFA) voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw werkplek. | Orbid

Hoe werkt multifactor authenticatie?

MFA kan u instellen voor verschillende omgevingen, denk maar aan Office 365, uw firewall,... Wanneer gebruikers willen inloggen op bijvoorbeeld hun Office 365-account, moeten ze naast hun paswoord nog een extra beveiligingscode ingeven, door bijvoorbeeld hun account te koppelen aan een Authenticator App zoals die van Microsoft. MFA zorgt dus voor een betere security met een minimale impact voor uw medewerkers.

Waarom MFA gebruiken in uw onderneming?

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan MFA voor uw onderneming:

  • Betere beveiliging: inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord is kwetsbaar en kan snel opgepikt worden door hackers. 
  • Vereenvoudiging van aanmeldingsprocedure: u zou juist denken dat MFA het juist moeilijker maakt om in te loggen. Toch zijn er aanmeldingsopties waarbij alles juist eenvoudiger verloopt. Denk hierbij aan een Single Sign-On of het gebruik van een pasje waarbij u een pincode gebruikt. 
  • Een stap richting conformiteit: MFA is een stap die nodig is voor meer conformiteit binnen het beschermen van gevoelige gegevens en persoonlijke informatie. 
  • Essentieel onderdeel van cybersecurity: Met de toename van cloudapplicaties is er ook een verhoogd risico op gegevenslekken. MFA is een van de beste veiligheidsmaatregelen om uw organisatie, medewerkers en gevoelige gegevens te beschermen.

Meer weten? 

Orbid kan u ondersteunen bij het opzetten van MFA. Contacteer gerust onze experten, wij helpen u graag verder.

Wil u graag de security awareness van uw medewerkers verhogen? Ontdek onze security awareness aanpak.

Is het voor u niet eenvoudig om de balans tussen toegankelijkheid en security te vinden? Via Enterprise Mobility + Security (EMS) – onderdeel van Microsoft 365 - hebt u een brede waaier aan beheer- en beveiligingsmogelijkheden om al uw Office 365-toepassingen te beschermen. Ontdek ook meer over de Advanced Threat Protection (ATP) binnen Microsoft 365.

Krijg ondersteuning van Orbid Ontdek de mogelijkheden in onze webinar-opname

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »