U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Opzetten en beheren van een krachtig IT-netwerk

Uw noden als onderneming wijzigen continu. Het is belangrijk dat uw IT-netwerk kan blijven voldoen aan die noden. Het opzetten van een performant en dynamisch IT-netwerk is dan ook niet evident. De experten van Orbid kunnen u hierbij ondersteunen.

Download de whitepaper  Download de factsheet  Download de infographic

Download de gratis whitepaper rond netwerking - Orbid

Doelstelling van het IT-netwerk

De eerste vraag die we samen stellen is: wat wil u als bedrijf op het IT-netwerk doen? Hoeveel gebruikers telt uw netwerk? En vooral: welke applicaties moeten op het netwerk draaien? Dat gaat verder dan de klassieke softwarepakketten. We denken eveneens na over mogelijke toepassingen op het vlak van telefonie, VOIP, storage, Internet of Things, order picking, toegangscontrole, verwarmingssystemen, PLC en zelfs camerabewaking.

Opzetten en beheren van een krachtig IT-netwerk - Orbid

Design van het IT-netwerk

Vervolgens gaan we het netwerk ontwerpen volgens uw noden. We bekijken de bestaande situatie en hoe het het er in de toekomst zou kunnen uitzien? Hoe kunnen we het netwerk uitrollen om zowel geografisch als applicatief te voldoen aan uw noden? Welke type kabels zijn er nodig?

Deze analyse behandelt onder andere:

  • Geografische bepaling van de datakasten/racks
  • Type bekabeling & onderlinge bekabeling (koper of glasvezel? Bandbreedte?)
  • Type aansluitingen (hoeveel access points voor wireless, hoeveel vaste aanslutingen voor PC's, hoeveel aansluitingen voor telefonie, camera's, ...) & topologie switchen

Wireless netwerk

Daarnaast is het opzetten van een wireless netwerk een vak apart. We kunnen u ondersteunen bij het berekenen en configureren van het draadloos netwerk, en bij het beheren ervan.

Berekening, dekking en pre-configuratie van het wireless netwerk

Eerst bepalen we samen de noden van uw draadloos netwerk (denk maar aan high speed connectivity, ondersteuning VOIP, locatiebepaling,...). Afhankelijk van uw noden op het vlak van locatiebepaling (densiteit en kwaliteit) moeten we bijvoorbeeld Access Points combineren met Bluetooth Beacons. Op basis van de plattegronden van uw gebouwen stellen we vervolgens een driedimensioneel model samen. We tekenen het gebouw in 3D uit en brengen mogelijke verzwakkingen of netwerk issues in kaart. Vervolgens maken we een simulatie met het aantal en type Access Points.

In een volgende stap komen we ter plaatse om onze theoretische berekening te toetsen aan de realiteit. We optimaliseren ons model en zorgen uiteindelijk voor een definitief design van het draadloos netwerk.

We verzorgen de volledige pre-configuratie van het draadloos netwerk. Als de bouw of het project van start gaat, kunnen de onderaannemers aan de slag met alle gegevens (plan, plaatsing access points, nummers access points,...).

We kunnen u eveneens ondersteunen bij het uitmeten van gestructureerde bekabeling (koper en glasvezel) en het plaatsen van de glasvezelkabels.

Gebruik van het wireless netwerk

Vervolgens gaan we het wireless netwerk ter beschikking stellen volgens de noden van de klant. In deze NAC (Network Access Control) kennen we bepaalde rechten toe op het wireless netwerk. We hebben hierbij aandacht voor zaken zoals security, guest networks, Bring Your Own Device (BYOD), order picking systemen, enzovoort.

Interesse?

Het uitstippelen en opzetten van een IT-netwerk, al dan niet draadloos, is geen sinecure. Doe hiervoor gerust een beroep op de experten van Orbid:

  • We denken steeds mee aan de klant. Wat zijn uw doelstellingen en hoe moet het IT-netwerk daarop inspelen?
  • Wij hebben tonnen ervaring en delen deze graag met onze klanten.
  • Wij werken samen met de beste partners zoals HPE, Aruba, R&M, Nexans, Draka en WatchGuard.

Contacteer gerust onze experten voor vrijblijvende informatie, wij helpen u graag verder. Of ontdek wat wij u nog kunnen bieden op het vlak van ICT.

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »