U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Coaching maakt medewerkers bij Verstraete in mould labels nog sterker

Verstraete in mould labels uit Maldegem heeft het laatste decennium een exponentiële groei gekend. Vandaag staan zo’n 575 mensen in voor de productie van in mould verpakkingslabels. Om alle medewerkers nog sterker te maken, zet het bedrijf volop in op coaching van hun leidinggevenden.

Verstraete in mould labels nv is marktleider in de productie van hoogwaardig bedrukte ‘In Mould Label’ (IML)-etiketten. Via de IML-techniek kunnen producenten een etiket en een verpakking tot één geheel versmelten. Denk maar botervlootjes, dozen met roomijs of verpakking van dierenvoeding. “Ons familiebedrijf werd aanvankelijk opgestart als een algemene drukkerij”, aldus COO Griet Verstraete. “Op vraag van enkele grote klanten én om onderscheidend te zijn, heeft mijn vader op een bepaald moment gekozen voor een heel specifieke niche. Ons bedrijf heeft altijd wendbaar moeten zijn om in te spelen alle technologische evoluties en onze sterke groei.”

Verstraete iml coaching

In de flow

Die mensen zijn voor Verstraete IML dé sleutel om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Ze staan dan ook centraal in de onderneming. “We luisteren naar onze mensen en willen iedereen zijn talenten laten ontplooien”, vervolgt Griet Verstraete. “Ook al zijn we enorm gegroeid, we streven er continu naar om de persoonlijke benadering van ons familiebedrijf te behouden. Onze bedrijfscultuur is altijd al de kern van onze organisatie geweest. Toen we groeiden, was het ook belangrijk om op dat vlak extra structuur aan te brengen. Een belangrijke stap daarin was een strategie-oefening die we in 2005 samen met Orbid hebben uitgevoerd.”

De bedrijfswaarden van Verstraete IML zitten vervat in de term ‘FLOW’, dat staat voor Flexibiliteit, Leervermogen, Open communicatie en Werken in team. Griet Verstraete: “Om onze waarden te laten uitdragen door alle medewerkers, hebben we beslist om onze leidinggevenden nog nauwer te betrekken in ons verhaal. Zo zit de verantwoordelijkheid verspreid in de organisatie. De keuze voor een teamcoach is dan ook heel belangrijk. Niet iedereen heeft van nature uit de skills of persoonlijkheid om een goede leider te zijn. Onze 65 teamcoaches moeten onze medewerkers sterker maken en hen energie geven. Ze moeten de collega’s op de juiste manier benaderen. Een coach moet zijn mensen ondersteunen, inspireren, talenten ontdekken en hen kansen geven.”

Verstraete iml coaching leidinggevenden

Coaching

“Omdat tal van opleidingen niet het langdurige, gewenste effect gaven, hebben we enkele jaren geleden beslist om volop te investeren in coaching van onze teamcoaches. Om hun skills en aanpak te verbeteren, en hen de inzichten en praktische kennis aan te reiken om hun rol waar te maken. We zijn hiervoor terecht gekomen bij de Orbid-consultant Katia. Het klikte onmiddellijk met haar. Zij voelt de verschillende persoonlijkheden binnen onze organisatie goed aan en stelt mensen op hun gemak. Ze past binnen onze bedrijfscultuur en biedt als externe expert een objectief klankbord.”

Over het resultaat is Griet Verstraete alvast heel enthousiast. “Ik merk zelf dat ze in vele teams grote stappen hebben gezet. Onze mensen organiseren zich beter en nemen zelf meer verantwoordelijkheid op. Er is een sterkere samenwerking, meer openheid, probleemoplossend gedrag en er is meer zin voor initiatief. Onze medewerkers hebben ook een beter inzicht in de verschillende persoonlijkheden binnen een team, waardoor ze nog beter kunnen communiceren.”

Toekomst

“Coaching is een kwestie van visie en overtuiging’, besluit Griet Verstraete. “Je kan de voordelen niet uitdrukken in cijfers. Het moet passen binnen de bedrijfscultuur en iedereen moet achter coaching staan. De begeleiding op het vlak van coaching zal nooit stoppen, want coaching moet blijven leven in een organisatie.”

Meer info?

Ontdek hier alles over coaching. Neem gerust contact op met onze experten indien u meer info wenst, wij helpen u graag verder.

 

 

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »