U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Verdere digitalisering dankzij Business Central

Smidt-Imex is een internationale speler in de sector van promotionele gadgets. Ze importeren en exporteren wereldwijd in en naar meer dan 70 landen. Naast het hoofdkantoor in Wommelgem heeft de organisatie nog twee vestigingen in Hong Kong en China. Om de samenwerking tussen de verschillende filialen te vergemakkelijken én om de groei van de organisatie te ondersteunen was er nood aan een verdere digitalisering van hun processen. Smidt-Imex deed daarom een beroep op Orbid voor de implementatie van de cloud-ERP van Microsoft, Business Central.

Een langdurige partnership

Maxime Smidt, operations manager, neemt bij Smidt-Imex een voortrekkersrol in op het vlak van digitalisering en optimalisaties van IT-systemen. “Wij werken al acht jaar samen met Orbid voor verschillende IT-projecten. Orbid ondersteunde ons eerder al zowel on premise als cloud oplossingen, maar evengoed voor software-implementaties zoals Microsoft Sharepoint en recentelijk ook Business Central.” 

Business Central

“Doordat we over heel wat informatie beschikken verspreid over drie kantoren wereldwijd, was er nood aan een centrale plek waar we die informatie konden bewaren en delen. We wilden Business Central niet enkel voor onze boekhouding gebruiken, maar ook voor ons volledig order-systeem. Het is een heel flexibel cloud-systeem dat perfect te integreren is met de andere Microsoft-tools. Voor ons kwam het heel goed uit dat we voor de implementatie van Business Central een beroep konden doen op Orbid, waarmee we al samenwerkten.” 

Aanpak

“De experten van Orbid voerden een zeer uitgebreide analyse uit voordat ze aan de slag gingen met de implementatie van ons nieuw ERP pakket Business Central. Gedurende twee schaduwdagen liepen de experten mee met collega’s van Smidt-Imex om het reilen en zeilen van de organisatie te leren kennen. Op die manier konden ze onze processen in kaart brengen en kijken hoe en in welke mate Business Central een meerwaarde kon betekenen voor onze organisatie. Nadien kregen we een heel gedetailleerde offerte waarbij we een duidelijk overzicht hadden van het budget. 6 maanden na de start van het project zijn we live gegaan met Business Central, en vandaag zijn we heel tevreden gebruikers hiervan.”  

Meer info?

Meer weten over de ondersteuning van Orbid op het vlak van IT & software of IT-strategie? Neem gerust contact op met onze experten, wij helpen u graag verder.
 

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »