U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

4 security quick wins in Office 365 & Microsoft 365

In de moderne werkplek zijn devices, tools en medewerkers permanent verbonden. Zo kunnen gebruikers sneller informatie verwerken, delen en toepassen. Maar die connectiviteit brengt ook veiligheidsvraagstukken met zich mee.

Hoe beschermt u medewerkers & bedrijfsdata tegen cybercriminelen, zonder ze te beperken in hun bewegingsvrijheid? Wij geven u graag 4 gebruiksvriendelijke security quick wins binnen Office 365 en Microsoft 365.

1) Bereken uw Microsoft Secure Score

Hoe veilig is uw werkplek? Zelfs voor IT-managers is die vraag niet eenvoudig te beantwoorden. Workplace security omvat veel elementen. Met de Microsoft Secure Score – een sterke tool in het Office-pakket – kunt u eenvoudig de veiligheidsscore van uw werkplek laten berekenen. U krijgt slimme aanbevelingen over next steps in uw security policy. Bij elke aanbeveling staat ook altijd de impact op de eindgebruiker aangegeven. Door strategisch de volgende stappen te kiezen in uw veiligheidsbeleid, houdt u perfect de controle over de balans tussen gebruiksvriendelijkheid en security.

Microsoft Secure Score: dashboard

2) Gebruik Office 365 Advanced Threat Protection (ATP)

Microsoft Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) is een tool die uw organisatie helpt beschermen tegen geavanceerde bedreigingen zoals phishing en Zero-Day Malware. Dankzij dagelijkse analyse van e-mails en signalen, krijgt u aanbevelingen van potentiële bedreigingen en hoe u er zich proactief kan tegen beveiligen.

Daarnaast kan u uw gebruikers trainen in het herkennen en rapporteren van mogelijke aanvallen. Zo kan u met behulp van simulaties gebruikers bewuster maken van aanvallen, krijgen de gebruikers een waarschuwing wanneer ze op een onbekende koppeling klikken en helpt de tool hen bij het rapporteren van verdachte inhoud.

3) Installeer Multifactor Authentication

Een derde belangrijke stap naar een veilige omgeving is het invoeren van multifactor authenticatie (MFA). Een dubbele identiteitscheck is een cruciale stap om accounthacks te voorkomen. Aangezien deze maatregel een relatief grote impact heeft op de end user, raden we aan om eerst met MFA voor de administratorrollen te beginnen. Om de gebruikerservaring ook voor hen zo weinig mogelijk te beïnvloeden, zijn er verschillende trajecten voor MFA. Zo kunt kiezen of u administrators altijd en overal via meerdere controlepunten moeten inloggen, of enkel als ze buiten de kantoormuren werken.

4) Stel regels in voor paswoorden in federated identity-omgevingen

Federated identity is een authenticatieoplossing die door een andere organisatie of ander organisatieonderdeel kan worden hergebruikt. Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld verschillende applicaties binnen uw organisatie gebruiken zonder telkens opnieuw te moeten inloggen. Federated identity management brengt veel gebruikerscomfort met zich mee, maar ook hier zijn risico’s aan verbonden. Als de paswoorden van uw medewerkers te eenvoudig te hacken zijn, brengen ze uw omgeving in gevaar. Stel dus strenge richtlijnen op voor de lengte, complexiteit en gebruikstermijn van paswoorden.

Aan de slag met Microsoft 365

Met deze 4 snelle tips verhoogt u de veiligheidsscore van uw Office 365-omgeving al heel wat. Maar er zijn zo veel meer opties. Orbid begeleidt organisaties die hun securitybeleid bewust willen uitbouwen. Met user experience als uitgangspunt ontwerpen we een stappenplan voor de veiligheid van uw onderneming. Voor elke stap kijken we naar de impact op uw security score en op uw medewerkers. Zo bewaken we de balans tussen gebruiksvriendelijkheid en veiligheid.

Mobiel, veilig, productief en eenvoudig - de voordelen van Microsoft 365

We adviseren u hierbij graag over de mogelijkheden van Microsoft 365, waarbij u de online samenwerkingstools van Office 365 combineert met de intelligente beheer- en beveiligingstools van Microsoft.

Contacteer nu Ontdek Microsoft 365

Ontdek hier meer tips om uw Office 365-omgeving te beveiligen of uw Azure-accounts te beschermen.

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »