Wat is Azure Stack HCI?

Azure Stack HCI (Hyperconverged Infrastructure) is een hybride cloudoplossing waarmee u uw bestaande datacenter kan uitbreiden met de Azure-diensten van Microsoft. Zo profiteert u van het beste van beide werelden: u behoudt de controle en beveiliging van uw on-premise IT-omgeving, maar geniet ook van de voordelen van de public cloud.

 • Vereenvoudig het beheer van uw IT-omgeving

  Via het Azure portaal kan u eenvoudig uw IT-infrastructuur beheren en geavanceerde beveiligingsfuncties gebruiken om uw data te beschermen.

 • Een schaalbare en flexibele oplossing op maat van uw organisatie

  U kan op een snelle en simpele manier uw capaciteit uitbreiden en uw omgeving naadloos op- en afschalen op de noden van uw organisatie.

 • Verhoog de prestaties van uw IT-infrastructuur

  Dankzij de nieuwste hyper-geconvergeerde infrastructuur technologieën verhoogt u de prestaties en betrouwbaarheid van uw IT-infrastructuur. Zo kan u Azure Stack HCI gebruiken voor toepassingen die een hoge beschikbaarheid en lage latency vereisen.

 • Verlaag de kosten van uw IT-infrastructuur

  Door het contept van Hyperconvergence, het eenvoudige centrale beheer via de Azure portal en het automatische up-to-date houden door Microsoft beheert u uw eigen infrastructuur op een kostenefficiënte manier.

Azure Virtual Desktop integratie met Azure Stack HCI

Met de integratie van Azure Virtual Desktop (AVD) op Azure Stack HCI kunnen organisaties de kracht van een flexibele, schaalbare en veilige virtuele desktopomgeving benutten binnen hun eigen datacenter. Azure Stack HCI biedt de ideale infrastructuur voor het draaien van AVD, wat resulteert in verbeterde prestaties en betrouwbaarheid.

Eén van de belangrijkste voordelen van Azure Virtual Desktop is de ondersteuning voor Windows 11 multi-session. Dit stelt meerdere gebruikers in staat om gelijktijdig op één enkele virtuele machine te werken, wat leidt tot efficiënt gebruik van resources en kostenbesparingen. Deze multi-session mogelijkheid is inbegrepen in de Windows 11 licentie die wordt aangeboden in bijv. de Business Premium abonnementen. Hierdoor kunnen bedrijven profiteren van een geoptimaliseerde werkomgeving zonder extra licentiekosten.

Met deze integratie kunnen organisaties eenvoudig schaalbare, kosteneffectieve en beheersbare virtuele desktopoplossingen implementeren, terwijl ze gebruikmaken van de nieuwste Windows 11 functionaliteiten.

Azure Stack HCI - hoe kiezen na VMware

Azure Stack HCI, een alternatief voor VMware?

De overname van VMware door Broadcom zorgt bij veel organisaties voor verschuivingen. Zo zijn de beschikbare licentietypes verminderd en hebben ze ook hun prijzen aangepast. In bepaalde gevallen zorgde dit voor een prijsverhoging van 50% tot zelfs 4500%. Daarnaast wil Broadcom ook het licentiemodel vereenvoudigen, met meer focus op recurrente abonnementen.

Overweegt u om te focussen op de cloud, maar is uw organisatie hier nog niet volledig klaar voor? Dan kan Azure Stack HCI, al dan niet in combinatie met Hyper V, een handige tussenoplossing zijn. Voor meer informatie of een voorstel op maat, contacteer gust onze experten. Wij helpen u graag verder.

Contacteer onze experten

Hoe kan Dell APEX u hierbij ondersteunen?

Dell APEX biedt een revolutionaire manier om IT-infrastructuur te beheren, te implementeren en te schalen, allemaal als een service. Door Azure Stack HCI te combineren met Dell APEX, profiteert uw bedrijf van een aantal unieke voordelen:

1. Schaal eenvoudig op en af

Dell APEX biedt flexibele abonnementen waarmee u uw infrastructuur eenvoudig kunt op- of afschalen op basis van uw behoeften. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt en kan u kosten eenvoudig beheersen.

2. Geïntegreerd Beheer

Met Dell APEX en Azure Stack HCI hebt u toegang tot een centraal geïntegreerd beheerplatform. Dit versimpelt het beheer van uw hybride cloudomgeving. Bovendien verhoogt u de efficiëntie en kan u de operationele overhead beperken.

3. Veiligheid en Naleving

Door de toenemende cyberaanvallen is de beveiliging van uw infrastructuur key. Dankzij Azure Stack HCI en Dell APEX beschikt u over geavanceerde beveiligingsfuncties en compliance-oplossingen om uw gegevens te beschermen.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie over Azure Stack HCI of Dell APEX? Contacteer ons gerust, dan bekijken we om zo snel mogelijk een gesprek in te plannen welke oplossing het best aansluit op de noden van uw organisatie.

Contacteer onze experten

Ontdek onze andere diensten