Waarom Orbid Cloud?

We spreken van cloud computing wanneer u voor het gebruiken, verwerken en opslaan van uw data onlinediensten gebruikt. Er zijn verschillende providers die dit mogelijk maken. Waarin de Orbid cloud het verschil maakt? Het is een Belgische cloud met DC Star in Gent, internationale reikwijdte en uiteraard onze vertrouwde ondersteuning.

De experts van Orbid beschikken over alle kennis en tools voor de uitrol, de migratie en het onderhoud van uw cloud omgeving. U kiest voor een geautomatiseerd en schaalbaar cloud platform dat cloud computing, netwerk en storage biedt. Bovendien heeft het een directe link met andere publieke cloud services en cloud oplossingen.

Kortom, een performante, betrouwbare hybride cloud oplossing voor uw bedrijfskritische data en digitale transformatie.

De voordelen van Orbid Cloud

 • State of the art

  Het cloud platform in Gent is echt een ‘state of the art’ faciliteit. Verbonden met het Pan-Europese netwerk, connectiviteit op basis van glasvezel en uiterst beveiligd!

 • Hoge flexibiliteit, snelheid en betrouwbaarheid

  Bij DC Star en Orbid profiteert u bovenop een hypermoderne infrastructuur ook van de hoogste service levels voor cloud computing.

 • Volledig redundant

  Het datacenter in Gent is volledig redundant uitgevoerd qua koeling, connectiviteit, stroomtoevoer, UPS en dieselgeneratoren.

 • Unieke positie in de Vlaamse markt

  Het sterke platform van DC Star is uniek gepositioneerd in de Vlaamse markt. Orbid werkt nauw samen met DC Star om u betrouwbare en bedrijfskritische cloud services te bieden.

Neem contact op

Hoe veilig en performant is dit cloud platform?

U bent zeker van een betrouwbare, performante en flexibele hybride cloud oplossing voor uw bedrijfskritische data. Het cloud platform wordt gehost van een GTT datacenter dat werd ingericht volgens de hoogste beveiligingsstandaarden, ISO27001 gecertificeerd is en verbonden is met de buitenwereld door middel van een privaat netwerk.


Die ISO27001 certificatie specifieert de eisen voor informatiebeveiliging van uw hedendaags dataverkeer. Een belangrijke troef aangezien in mei 2018 de GDPR, de nieuwe wet betreffende gegevensbescherming, van kracht is gegaan.

Hoe maakt Orbid uw migratie naar de cloud makkelijker?

Overtuigd van de troeven van cloud computing? U wilt uw IT-infrastructuur deels of volledig naar de cloud brengen? Vanaf uw eerste stap richting cloud staan de experten van Orbid voor u klaar met advies. Samen bepalen we of u best kiest voor cloud, hybrid en/of colocatie. En we bekijken ook welke extra diensten, zoals online back-up, disaster recovery en hosting, beantwoorden aan de noden van uw bedrijf.


Dankzij onze Managed Services wordt uw IT-infrastructuur beheerd door specialisten. Nog een zorg minder voor u! Na oplevering kan u 24 x 7 rekenen op onze support en monitoring om uw omgeving altijd in de lucht te houden. Met periodieke rapportages en advies!

Ontdek ook onze andere diensten