Wat is een assessment center?

Tijdens een assessment center doet een kandidaat concrete assessmentoefeningen, zoals een redeneertest, een rollenspel, een visie-oefening en een competentiegericht interview. Al deze oefeningen lokken een bepaald gedrag uit. Zo komen de competenties en talenten van een kandidaat naar boven.

Het is belangrijk dat u de assessment center oefeningen afstemt op de talenten en competenties die nodig zijn om succesvol te zijn in de functie waar het om gaat. Onze experten ondersteunen u graag bij dit proces.

Een development center is in vergelijking met een assessment center gericht op interne doorstroming. Het focust op de ontwikkeling van talenten in huis, zodat die zich goed blijven voelen in uw bedrijf.

Onze assessment en development centers in 5 stappen

Competentieprofiel opmaken
Eerst maken we een profiel van de persoon die u zoekt. Wat moet die kennen? Wat moet die kunnen? Wat zijn nice to haves en wat zijn deal breakers? Uw input is hierbij cruciaal.

Programma samenstellen
We werken een programma uit voor het assessment center, volledig op maat van uw bedrijf.

Assessment center uitvoeren (bij u op kantoor of bij Orbid)
Tijdens het assessment center zelf hanteren we een menselijke aanpak. We halen de talenten en vaardigheden van uw sollicitanten naar boven op een objectieve manier. We hechten belang aan tussentijdse feedback en een aangename beleving voor zowel de kandidaat als de assessor.

Resultaten analyseren
We analyseren de resultaten om een goede match te vinden voor uw bedrijf. Daarbij focussen we op coaching en verdere groei.

Rapporteren over de resultaten
We delen onze bevindingen met u en geven u persoonlijke feedback. Zo besparen we u heel wat tijd, werk en kosten.

Projecten in de kijker:

Interesse?

Wil u weten hoe we assessment en development centers precies aanpakken? Neem dan contact op met onze specialisten voor meer informatie.

Begint u liever klein? Dan kunnen we u ook begeleiden tijdens een competentiegericht persoonlijkheidsinterview. Hiermee identificeert u de beste kandidaat op een objectieve manier.

Neem contact op