Hoe pakt Orbid het online back-up en recoveryproces aan?

Een technische analyse van onze system engineers bepaalt voor welke gegevens een back-up noodzakelijk is. Belangrijk daarbij is over hoeveel data het gaat en hoeveel tijd zo'n back-up in beslag zal nemen rekening houdende met connectiviteit en het vooropgestelde schema.

De back-upsoftware configureren en installeren gebeurt helemaal vanop afstand op basis van de technische analyse, maar steeds in nauw overleg met de klant. U krijgt een proefperiode van 30 dagen wat betreft evaluatie en opvolging. Daarin wordt uw back-up proactief gemonitord door de Orbid-system engineers. Als het noodzakelijk zou blijken, leveren zij ook extra support. Ze beschikken dan ook over alle kennis en tools om de back-upsoftware op te starten en te onderhouden.

De voordelen van een online back-up via Orbid Cloud

 • Maak gebruik van een Belgische cloud

  Wij bewaren uw data in onze eigen Orbid Cloud, een Belgische cloud met internationale reikwijdte en uiteraard onze vertrouwde ondersteuning. We maken hierbij gebruik van het datacenter van DC Star.

 • Uw data is veilig

  Uw data is altijd en overal veilig. De experts van onze servicedesk zijn verantwoordelijk voor het beheer van de online back-up: ze volgen mogelijke problemen op, sturen bij waar nodig en brengen correcties in het systeem aan zodat alles veilig verloopt.

 • Continuïteit én kwaliteit

  Onze Orbid Cloud garandeert u continuïteit en kwaliteit, ook wanneer er zich onvoorziene (externe) omstandigheden voordoen waar u niets aan kan doen.

 • Uitgebreide expertise en ruime ervaring

  De experten van Orbid beschikken allemaal over een uitgebreide expertise en ruime ervaring in online backup en (disaster) recovery van verschillende omgevingen. Dat is het proces waarbij verloren data wordt teruggehaald.

Back-up voor Microsoft 365

Wist u dat Microsoft geen uitgebreide back-up van uw Office 365-gegevens maakt en dat de back-up van de gegevens uw verantwoordelijkheid blijft?

Via de ‘Back-up voor Microsoft Office 365’-oplossing van Orbid kan u veilige back-ups maken en opslaan in de cloud of on-premise. Zo vermindert u het risico op verlies van toegang tot en controle over uw Office 365-gegevens - inclusief Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive en Microsoft Teams - en zijn uw gegevens altijd beschermd en toegankelijk.

Neem contact op

Ontdek ook onze andere diensten