U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Microsoft Teams: digitale samenwerking voor sterke teams

Om op een efficiënte manier online samen te werken of te telewerken kan u een beroep doen op de Microsoft Office 365 app ‘Teams’. Deze slimme collaboration hub brengt mensen, data en communicatie samen op één digitale plek. Wat kan u allemaal met deze collaboration tool?

Microsoft Teams - Digitale samenwerking met sterke teams - Orbid

Tal van mogelijkheden om efficiënt online samen te werken

Door de diverse apps & devices in de moderne werkplek is het niet eenvoudig om alle informatie voor iedereen te centraliseren. Met Microsoft Teams – de opvolger van Skype for Business – voorziet Microsoft Office 365 een moderne manier van efficiënt samenwerken. Het biedt een digitale vertaalslag van de verschillende teams op het werk, waarbij u de juiste mensen en data samenbrengt. Een Microsoft Teams-meeting verloopt efficiënt en vlot vanop afstand, zowel met uw medeweerkers en collega's als met klanten.

Microsoft Teams biedt tal van mogelijkheden waardoor u efficiënt kan samenwerken:

  • Online samenwerken op kantoor, thuis of onderweg
  • Samenwerken aan documenten en projecten
  • Videomeetings en conference calls organiseren
  • Bellen, chatten en je scherm delen
  • Data en documenten centraal plaatsen
  • Workflows en processen optimaliseren en digitaliseren

Teams en kanalen

U kan binnen Microsoft Teams digitale teams opzetten naar keuze. Zo kan u een team maken voor alle medewerkers waarbij belangrijke nieuwsberichten worden gepost, maar evengoed een team voor een specifieke groep collega’s die op een tijdelijk project werken. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar spreekt u best intern af om wildgroei aan digitale teams te voorkomen. Per team kan u vervolgens ‘kanalen’ maken om rond specifieke topics te werken.

U kan per team en kanaal chatten in groep, documenten opslaan en bewerken, online meetings organiseren en integraties met externe bronnen maken. 

Download onze Microsoft Teams handleiding

Telefonie en chatten

Bellen in Microsoft Teams biedt de functionaliteiten die elke organisatie nodig heeft, zonder uw huidige telefoonnummers te verliezen. Bel intern of extern, verbind telefoongesprekken door of plaats ze in wacht, stel een wachtmuziek in of schakel uw gesprekken automatisch door naar uw gsm.

Via de chatfunctie kan u snelle vragen stellen aan collega’s, teams of klanten. Bovendien ziet u dankzij hun status welke collega’s beschikbaar zijn of wie bijvoorbeeld in meeting is. De chatfunctie in Microsoft Teams laat u toe documenten meteen toe te voegen in een gesprek. Wil u graag een document bespreken met uw collega? Door de naadloze integratie met andere Microsoft-producten zoals OneNote en Office (Word, Excel, PowerPoint,…) ziet u alles in één chatvenster en hoeft u niet langer te schakelen tussen verschillende apps.

 Ontdek de Microsoft Teams demo 

Microsoft Teams is beschikbaar voor pc, laptops, tablet of gsm | Orbid

Vergader met iedereen, altijd en overal

Host audio-, video- en webvergaderingen voor iedereen, van eender welk apparaat. Deelnemers kunnen vergaderingen opnemen, hun scherm delen of opmerkingen toevoegen aan getoonde documenten. Een ideale oplossing indien uw medewerkers van thuis uit willen werken.

Ontdek enkele veelgestelde vragen & antwoorden rond Microsoft Teams

Centrale hub voor al uw bestanden

Met Microsoft Teams hebt u uw apps, documenten en bestanden altijd snel bij de hand. Per team kan u snelkoppelingen toevoegen naar belangrijke applicaties of bestanden en dankzij de SharePoint-integratie kan u eenvoudig bestanden delen, opslaan en bewerken met collega’s. Gedaan met het eindeloos zoeken van bestanden in uw verkenner.

Ontdek onze tips voor Microsoft Teams

Mobile app

De mobiele app van Microsoft Teams laat u toe om eender waar of wanneer uw gesprekken, taken en apps te organiseren vanuit één enkele app. De mobiele app kan u downloaden voor iOS, Android en Windows Phone.

Interesse?

Ontdek de mogelijkheden via deze demo

Wil u meteen aan de slag? Orbid kan u helpen bij de migratie en opzet van Microsoft Teams. Contacteer ons, wij helpen u graag verder.

Contact

Meer lezen? 

Leest u graag verder over de voordelen van Microsoft Teams binnen uw bedrijf? Of bent u op zoek naar tips om productief thuis te werken? Ontdek dan volgende artikels.

Of wil u graag een optimale productiviteit en mobiliteit voor uw medewerkers met een minimum beheerslast voor uw IT? Met Microsoft 365 krijgt u 3 verschillende oplossingen (Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security) die perfect met elkaar integreren.

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »