U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Telewerken in de nieuwe realiteit - best practices

In de nieuwe realiteit is er een duidelijke toename van telewerk. Het is dan ook belangrijk om uw digitale werkplek en HR-policies op punt te zetten. Ontdek hier enkele tips & tricks.

Wat zijn de best practices rond telewerken voor uw organisatie?

Up-to-date telewerk policy 

Uit een poll van Orbid blijkt dat twee derde van de organisaties meer zal inzetten op telewerk dan voor de coronacrisis. Het is belangrijk dat u zich hier op HR-vlak op organiseert en de nodige HR-policies opzet of aanpast. Voor welke functies is telewerken nuttig? Voor welke vorm van telewerk kiest u? Zijn er extra vergoedingen nodig? Lees hier waarop u moet letten bij het opzetten of updaten van een telewerk-policy.

Extra HR-tips:

  • Leidinggeven op afstand, met als sleutelwoorden ‘vertrouwen’ en ‘afspraken maken’ – lees meer
  • Social understanding: optimaal samenwerken in tijden van onzerkeheid - lees meer
  • Online jobinterviews voeren via Microsoft Teams – lees meer

Ontdek meer over de telewerk-policy Ontdek onze webinars

Save your seat-tool: reserveer uw werkplek volgens social distancing

In het kader van Covid-19 moet u als organisatie maatregelen nemen om de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers te verzekeren. Dankzij de ‘Save your seat’-tool van Orbid kunnen uw medewerkers hun werkplaats reserveren rekening houdend met social distancing
 

Ontdek de Save your seat-tool

Digitaal samenwerken met ​Microsoft Teams & SharePoint

Om op een efficiënte manier online samen te werken of te telewerken kan u een beroep doen op Microsoft Office 365 apps zoals Teams en SharePoint. Deze tools brengen mensen, data en communicatie samen op één digitale plek.

Ontdek alles over Microsoft Teams Ontdek alles over SharePoint

Veilig werken (thuis of op kantoor)

Cybercrime is niet stilgevallen tijdens de coronacrisis. Integendeel, het aantal nieuwe phishing sites is ongezien. Reden te meer om tijdens de heropstart extra uw IT security te optimaliseren.

  • Security awareness - Door de combinatie van phishing simulaties en awarenesstrainingen traint u uw medewerkers om potentiële bedreigingen te herkennen en zo het risico op een phishing- of cyberaanval drastisch te verminderen.
  • MFA - Met multifactor authenticatie (MFA) voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw werkplek. Zo kiest u voor sterke beveiliging die de effectiviteit van een paswoord ver overstijgt en blokkeert u de meeste hacks op uw account.
  • Veilig & productief thuiswerken: We geven 10 tips & tricks om thuiswerken op een veilige en productieve manier mogelijk te maken. 

Extra IT-tip

Veel medewerkers zullen vaker telewerken dan vroeger. Het loont ook om thuis over een comfortabele werkplek te beschikken. Denk maar aan een tweede scherm, docking station en printer. Bij Orbid kan u altijd terecht voor vragen rond uw home office. Stel hier uw vraag.

Ontdek onze security awareness aanpak Ontdek onze webinars

Interesse

Wil u sterker inzetten op telewerken in uw organisatie, maar hebt u meer info nodig over de juiste software, IT security of telewerk-policy? Contacteer gerust één van onze experten voor een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden te bespreken. 

Vraag info of ondersteuning aan Orbid

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »