U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Security awareness: verminder het risico op social hacking incidenten

Een security awareness programma is een belangrijk aspect van een veilige IT-omgeving. Een goed security awareness programma maakt uw medewerkers bewust van hun rol in de IT-veiligheid en de schade die ze kunnen aanrichten.

Cybercriminaliteit en social hacking blijven vandaag hot topics. Cybercriminelen gaan op een steeds creatievere manier tewerk om organisaties op te lichten. Uiteraard moet u tal van technische maatregelen nemen om uw IT-security op punt te zetten, maar vaak hangt het af van uw medewerkers of uw organisatie het slachtoffer wordt van cybercrime. Zo vormen incidenten op basis van menselijke fouten nog steeds de belangrijkste oorzaak van datalekken, downtime en/of reputatieschade voor een bedrijf. 

Laat u bijstaan door Orbid

Cybersecurity awareness aanpak Orbid

Security awareness

Om de informatieveiligheid binnen uw organisatie te verhogen en meer specifiek het risico op incidenten rond social hacking te verminderen, moet security awareness ingebed worden in het DNA van uw medewerkers. Om de verschillende acties te beheren, kan u gebruik maken van een performante tool via Orbid.

Ontdek de mogelijkheden in onze webinar

Zorg dat informatieveilgheid in uw dna zit

Security awareness tool: van opleiding tot recurrente phishing test

Via onze security awareness test kan u uw medewerkers bewustmaken van de technieken die cybercriminelen vandaag toepassen. Door de combinatie van phishing simulaties en awarenesstrainingen traint u uw medewerkers om potentiële bedreigingen te herkennen en zo het risico op een phishing- of cyberaanval drastisch te verminderen. 

Orbid security awareness tool: meer dan 1000 phishing templates om de kennis en alertheid van de medewerkers te evalueren

Opleiding & bewustwording programma

  • Een online trainingsprogramma met actuele security bedreigingen
  • Maandelijkse meldingen rond informatieveiligheid
  • Waarschuwing bij nieuwe phishing technieken
  • Toegang tot templates zoals posters en infographics met tips voor intern gebruik

Recurrente phishing test met rapportage

  • Kies uit meer dan 1000 phishing templates om de kennis en alertheid van de medewerkers te evalueren
  • Gebruikers die toch in de val trappen krijgen meteen tips en tricks via phishing indicatoren en video’s zodat ze dit in de toekomst kunnen vermijden
  • Dankzij de globale rapportage met adviezen van Orbid kan u bijsturen waar nodig.

Orbid security awareness tool: onze aanpak

Interesse?

Wil u meer info over onze security awareness tool? Contacteer gerust onze experten, wij helpen u graag verder. 

Benieuwd hoe u uw IT-security naar een nog hoger niveau kan tillen? Ontdek 4 security quick wins in Office 365 & Microsoft 365, stel uzelf deze 6 vragen om social hacking te herkennen of lees meer over onze aanpak rond de ISO27001-norm

Contacteer ons    Bekijk de webinar
 

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »