Wat is IT-monitoring?


Zijn alle servers actief? Is er nog genoeg opslagcapaciteit op uw servers en pc’s? Zijn alle softwareprogramma’s up-to-date? Het zijn stuk voor stuk vragen waar u zich geen zorgen meer over moet maken met onze IT-monitoring.

We bieden een optimale bewaking van uw hardware, operating systems en applicaties, via snelle en efficiënte remote support. We doen ook automatische checks van uw IT-omgeving, waarbij we trends of activiteiten opsporen die tot incidenten kunnen leiden.

Onze IT-monitoring controleert uiteenlopende componenten:

  • Server-hardware (disks, fans) en storage-hardware (SAN, NAS)
  • Serverfuncties (AD, DNS, DHCP, Print, Fil) en -applicaties (Exchange, SQL Server)
  • Antivirus, back-upsoftware en eventueel patch management
  • Virtualisatiesoftware (VMWare en Hyper-V)
  • CPU en disk space
  • Switches en firewalls

Neem contact op

Hoe pakken wij IT-monitoring aan?

Werk met een handig monitoringplatform
We bespreken eerst welke componenten u wil monitoren en welke meldingen of rapporten u wil ontvangen. We zetten ook uw monitoringplatform op, met een duidelijke demo.

Krijg inzicht in uw IT-omgeving
Bekijk de dashboards om een overzicht te krijgen van uw assets, de activiteit op deze assets, de opslagcapaciteit … Controleer dat iedereen over de laatste versie van een applicatie beschikt, dat de antivirus in orde is en of er updates nodig zijn.

Volg zelf mee, live of niet
Via het monitoringplatform kan u alle gegevens raadplegen en rapporten aanvragen van de voorbije drie maanden. U ziet ook alle actuele meldingen en waarschuwingen en kan live volgen welke 5 processen of gebruikers de meeste resources verbruiken.

Vertrouw op onze Servicedesk
U kan kiezen om meldingen zelf op te lossen, maar u kan dat ook laten doen door de experten van onze Servicedesk. Updates en on-site interventies kunnen we altijd in regie uitvoeren.