We zijn allemaal mensen

We zijn allemaal mensen, het is dan ook nooit een zwart-wit verhaal. Op basis van verschillende interactieve tools (persoonlijkheidstest, redeneertesten, postbakoefening, …) tracht je de persoon in kwestie volledig in kaart te brengen (persoonlijkheid, skills, competenties en attitude). Een kandidaat kan ook maar presteren als hij zich op zijn gemak voelt. Na een interactieve set van oefeningen bepaal je dan of een kandidaat een “fit” vormt met de job én de organisatie.

Groei en ontwikkeling als basis

Heel vaak stappen kandidaten naar buiten met gemengde gevoelens: “Wat was dat nu?”, “Wat heb ik hier eigenlijk aan gehad?” of “Wat een zever is me dat allemaal!”. Wel, dat gevoel wil je te allen tijde vermijden. Transparantie is essentieel. Belangrijk is om de groei en ontwikkeling van de kandidaat voor ogen te houden, enkel zo kan je meerwaarde bieden. Een duidelijk beeld verkrijgen over de talenten, sterktes en ontwikkelpunten van een kandidaat moet het resultaat zijn.

Betrouwbare partner

Voor assessments heb je nood aan een discrete, neutrale en onafhankelijke partner met bij voorkeur expertise als bedrijfspsycholoog. Gecertificeerde assessoren die werken in duo met een collega of de klant zelf om zo de interbeoordelaarsbetrouwbaarheid te garanderen. Kwaliteit, wetenschappelijke onderbouwing en uniformiteit zijn essentieel en vormen een goede basis om op voort te bouwen.

Opvolging verzekerd

“En wat nu?”, dat is een vraag die weleens vaker volgt. Opvolging is essentieel om te werken aan jouw groei en ontwikkeling. Een goede coach, mentor of leidinggevende kan hierbij fungeren als sparringpartner. Het stopt dus niet na een assessment center. Blijven groeien, daar draait het om.

Waarom Orbid?

  • We kiezen graag voor een persoonlijke en diepgaande aanpak.
  • We passen onze assessments aan op maat van de klant.
  • We geven tussendoor al feedback zodat kandidaten handvaten meekrijgen die ze onmiddellijk kunnen toepassen.
  • We geven een duidelijk advies.
  • We zorgen voor een naslagwerk in de vorm van een deskundig en coachingsgericht rapport.
  • We helpen ook graag in het vervolgtraject van kandidaten op vlak van coaching en opleiding.

Neem contact op met onze HR-experts