Voorbeelden van phishingmails

Op het eerste gezicht lijkt deze mail echt. De afzender is Microsoft Online Services en de logo’s van Office 365 en Microsoft zijn gebruikt. U zou dus kunnen aannemen dat het wachtwoord van uw e-mailaccount effectief gaat vervallen. Maar als u over de link beweegt, ziet u dat die u naar een phishingpagina stuurt.

Dit is een ander voorbeeld:

Ook hier ziet u dat de link u naar een frauduleuze webpagina brengt, als u erover beweegt.

Een hacker kan aanzienlijke schade aanrichten als hij toegang krijgt tot bedrijfsgevoelige data of backend-software. Het is dus belangrijk dat u altijd op uw hoede bent en bij de minste twijfel IT contacteert om de mail te onderzoeken.

4 tips om ransomware te bestrijden

  1. Zorg ervoor dat uw Windows-besturingssysteem en andere programma’s, zoals Office, Acrobat Reader en Java, up-to-date zijn.
  2. Beweeg met uw muis over een link voordat u erop klikt. Zo kan u zien waar de link u naartoe stuurt. Wijkt dat af van uw verwachtingen? Klik dan niet op de link.
  3. Besteed voldoende aandacht aan bijlages in e-mails. Welke hebt u nodig? Welke laat u toe?
  4. Sensibiliseer uw medewerkers. Alle gebruikers moeten zich bewust zijn van de gevaren. Bij elke mail moeten ze zich afvragen of de inhoud en de afzender te vertrouwen zijn. Zijn er twijfels? Dan contacteren ze best IT. Daarna moet de mail permanent verwijderd worden (shift + delete).

Neem maatregelen tegen ransomware

Wil u uw IT-security optimaliseren en de risico’s beperken? Neem dan contact op met onze experten, zij helpen u graag verder. Of ontdek onze IT Security Scan.

Neem contact op