Waarom is cybersecurity belangrijk voor uw bedrijf?

  • U bent verplicht om de privacy van uw klanten te garanderen.
  • Cybersecurity beschermt u tegen hacking.
  • Door datalekken kan u ernstige imagoschade oplopen.

Sta even stil bij de cybersecurity in uw bedrijf. Bent u voldoende beschermd? Wat kan er beter? Bent u in orde met de GDPR-regulering?

Hoe pakt u de cybersecurity voor uw bedrijf aan?

Wees u bewust van de risico’s

Bedrijven die niet voldoende investeren in cybersecurity lopen grote risico’s. Daarbij gaat het niet alleen om de gevolgen van een hack of de kosten voor de beveiliging van uw data, maar ook om het imago van uw bedrijf. Een datalek is namelijk geen reclame, zeker niet wanneer het gaat om privacygevoelige persoonsgegevens. Een andere nieuwe vorm van cybercrime is datamanipulatie, waardoor een bedrijf ongunstige beslissingen neemt.

Evalueer uw strategie

Hoe meer digitalisering, hoe meer gevoelige informatie van bedrijven en hun klanten beschikbaar wordt. Cybersecurity kan dus niet meer alleen de verantwoordelijkheid van de IT-afdeling zijn. Elk bedrijf moet zorgen voor een bedrijfscultuur die gericht is op informatiebewustzijn en -veiligheid.

Investeer in de toekomst

Informatiebewustzijn vormt de basis voor de juiste bescherming van privacygevoelige gegevens. Welke data hebben we in huis? En zijn die data voldoende beschermd? De belangrijkste schakel in de veiligheidsketen is de mens zelf. Roep dus de hulp in van een deskundige, doe trainingen en leg processen en afspraken vast omtrent cybersecurity.

Wil u meer informatie of onze hulp inschakelen op het vlak van cybersecurity? Aarzel dan niet om ons te contacteren.