Digitalisering zorgt voor het centraal beheer van alle gebouwen en medewerkers en kan gaan van het reserveren van plaatsen, ruimtes of materiaal tot het verwelkomen van bezoekers maar ook het technische aspect zoals onderhoud van machines en omgeving.

 • Reservatie van de werkplek

  In tijden van thuiswerk en flex-desks is het belangrijk om te weten wie waar aanwezig is en waar er plaats is om te werken. Orbid heeft hiervoor een kant-en klare tool ontwikkeld; Save Your Seat om een plaats te reserveren en inzicht te krijgen in het aantal kantoorwerkers.

 • Reservatie van zalen en materiaal

  Een organisatie stelt zijn faciliteiten ter beschikking voor zijn medewerkers om vlot te kunnen vergaderen en taken uit te voeren. Om de beschikbaarheid van deze zaken te garanderen kan Orbid een reservatiesysteem voorzien op basis van M365 of kunnen we alle ruimtes van A tot Z beheren dankzij onze Ricoh Spaces.

 • Bezoeker beheer

  Wilt u weten wie er uw organisatie bezoekt of is dit een verplichting voor brandveiligheid? Orbid voorziet een bezoekersapp die op maat uit te breiden is met functies zoals QR-code scanning, e-mail notificaties,…. Doordat deze gebaseerd is op Microsoft technologie kan werken zonder recurrente kosten.

 • Technische dienst & Facility beheer

  Wilt u uw Technische dienst & facility digitaliseren? Dan heeft Orbid de tool voor uw organisatie, JobRunner. JobRunner is gemaakt met de technische dienst voor ogen. Met functionaliteit zoals periodiek onderhoud, visuele planning maar ook visuele ondersteuning van foto’s het toewijzen van jobs en een vlot communicatie systeem tussen melder en uitvoerder.

Wat zijn de voordelen?

 • Efficiëntieverbetering

  Door processen te digitaliseren, kunnen faciliteiten efficiënter worden beheerd. Dit kan onder meer resulteren in een betere planning van middelen, optimalisatie van ruimtegebruik en vereenvoudiging van taken zoals onderhoud en schoonmaak.

 • Kostenbesparing:

  Het gebruik van digitale systemen voor facility management kan kosten besparen op verschillende gebieden, zoals energie-efficiëntie, onderhoudsplanning en inventarisbeheer. Door processen te stroomlijnen en middelen effectiever in te zetten, kunnen organisaties hun operationele kosten verlagen.

 • Verbeterde gebruikerservaring

  Door faciliteiten te digitaliseren, kunnen organisaties de algehele gebruikerservaring verbeteren. Dit kan onder meer resulteren in betere toegang tot voorzieningen, snellere respons op verzoeken en een hogere mate van tevredenheid bij zowel medewerkers als klanten.

 • Verhoogde transparantie en rapportage

  Digitalisering biedt de mogelijkheid om real-time gegevens te verzamelen en te analyseren over verschillende aspecten van facility management, zoals onderhoudsstatus, energieverbruik en veiligheidsmaatregelen. Dit zorgt voor een verbeterde transparantie en rapportagemogelijkheden, waardoor besluitvormers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen en mogelijke problemen snel kunnen identificeren en aanpakken.

Contacteer onze experten

Ontdek onze andere diensten