Cloud

Werken in de cloud

In plaats van gegevensopslag on-premise, kunnen we gegevens nu terugvinden in de publieke cloud. Deze overstap is een goede ontwikkeling, omdat de gegevens nu draaien op een infrastructuur met hoge beschikbaarheid. De cloud garandeert een continue toegang tot de gegevens, ongeacht waar we ons bevinden, of het nu op kantoor is of thuis.

Eén van de grote misvattingen is dat we verlost zijn van updates, onderhoud en beveiligingspatches als we de maandelijkse kosten aan Microsoft betalen. Microsoft zorgt niet voor jouw data, maakt geen back-ups en zal jouw gegevens nooit kunnen herstellen als dat nodig is. De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor hun eigen data en back-up in M365.

Jij als klant moet zorgen voor een back-up van jouw gegevens via een derde partij. Er zijn verschillende redenen waarom je een back-up moet maken, ook al staat je data in de publieke cloud.

  • 1. Jouw verantwoordelijkheid

    De gegevens zijn jouw verantwoordelijkheid. Dit kan je in meer detail lezen op de pagina over 'The Office 365 Shared Responsibility Model' van Veeam.

  • 2. Back-up is een vereiste

    De noodzaak van een back-up is nooit veranderd. Toen je je gegevens op je on-premise Exchange-server en gegevens op je on-premise Sharepoint-server of on-premise file-servers had staan, vroeg niemand zich af of een back-up nodig was of niet: natuurlijk was het een vereiste. Welnu, wanneer het draait op M365 is een back-up ook een vereiste.

Samenwerken met Orbid

De combinatie van deze twee redenen maakt de keuze voor een M365 backup een no-brainer.

De andere redenen zoals beschreven in deze post van Veeam: '7 Reasons Why Backing Up M365 Is Critical' zijn gewoon extra redenen om dit te doen als je nog niet overtuigd bent.

Samenwerken met Orbid, een partner van Veeam (een wereldwijde toonaangevende leverancier voor M365), biedt u waardevolle ondersteuning.

Veeam Legend Nico Losschaert

Nico Losschaert

Ik ben een allround ervaren ICT System Engineer en Consultant bij ORBID NV met een focus op back-ups en disaster recovery.

Als VEEAM Certified Architect en Engineer neem ik de leiding in dat gebied: ontwerpen maken, best-practices opzetten, backup-projecten implementeren, collega's assisteren, problemen oplossen, ...

Daarnaast heb ik de erkenning van VEEAM als VEEAM LEGEND, als een van de 100 meest technische Veeam influencers ter wereld!

#Orbid #VeeamLegend #Veeam

Meer weten? Contacteer gerust onze experten