De voornaamste resultaten?

  • Voor HR-managers liggen er heel wat uitdagingen op de plank. De twee vragen waar ze (nog steeds) het vaakst wakker van liggen: hoe kan je talenten vinden en hoe kan je talenten houden?
  • Er is echter wel een duidelijke verschuiving in de prioriteitenlijst van HR-managers. Dé absolute topprioriteit is weggelegd voor de ontwikkeling van medewerkers en leidinggevenden. Daarnaast krijgt het betrekken en duurzaam inzetten van medewerkers een belangrijke focus. Retentie is meer dan ooit het nieuwe rekruteren. Opvallend: extern rekruteren is dit jaar de sterkste daler op de prioriteitenlijst, ook al blijft het een grote uitdaging.
  • Het meest populaire thema bij de concrete HR-projecten voor 2024 is digitalisering. De projecten zelf variëren van de zoektocht naar nieuwe HR-tools tot het implementeren van AI-toepassingen.

Marktonderzoek 2024

Download het rapport

Meer weten?

Orbid HR Services biedt advies en ondersteuning om de HR- processen te versterken, de juiste medewerkers te rekruteren en hun talenten te helpen ontwikkelen. Onze experten krijgen energie van tal van HR-projecten zoals leiderschapsontwikkeling en HR-digitalisatie en bieden graag HR-support met impact.

Staat digitalisatie in HR ook bij uw organisatie op de planning en zoekt u gepaste tools? Orbid is dankzij onze expertise in zowel HR als IT & Software dé partner om uw HR-processen te digitaliseren.

Contacteer gerust onze experten