Ellen Heyman, HR-manager van AAtechnics: “Door de groei van AAtechnics steeg het aantal openstaande vacatures voor zowel administratief bedienden als voor techniekers op de baan. Als HR-manager had ik onvoldoende tijd om actief te gaan rekruteren. Bovendien merk je dat rekrutering steeds meer specialistenwerk wordt. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een externe partner aan wie we onze rekrutering konden toevertrouwen.

Belangrijk hierbij was dat we niet wilden werken met selectiefees bij succesvolle aanwervingen. Dit zou de totale kost te hoog opdrijven. Bovendien moet je bij selectiekantoren die werken met deze fees zelf nog heel veel werk verrichten eens je kandidaten doorgespeeld krijgt. In onze zoektocht naar een partner die ons inhouse kon ondersteunen zijn we terechtgekomen bij Orbid.

Extra schwung

De expert van Orbid heeft snel onze rekrutering extra schwung gegeven. Hij nam in eerste instantie onze jobsite en Linkedin-pagina onder handen waardoor onze vacatures beter tot hun recht kwamen. Hij ging vervolgens actief op zoek naar kandidaten door hen persoonlijk via Linkedin en andere kanalen te benaderen. Hij voerde op ons kantoor de eerste gesprekken met kandidaten, nam verschillende sollicitatietesten af en volgde de kandidaten van A tot Z op. Er was een vlotte wisselwerking met onze hiring managers waardoor we snel feedback konden geven aan de sollicitanten.

Connectie en resultaat

“Het grote voordeel aan de Orbid-aanpak is dat de expert inhouse kwam werken bij ons. Hierdoor maakte hij echt deel uit van ons team en was de connectie met ons bedrijf een pak groter. Zo kon de Orbid-recruiter goed aanvoelen wie er zou passen binnen ons team. Hij werkte ook in naam van AAtechnics, waardoor de kandidaten nog steeds op gesprek kwamen bij onze organisatie en niet bij een selectiekantoor.

We waren heel tevreden over het uiteindelijke resultaat. We hebben op korte termijn twee techniekers, een projectmanager en een nieuwe teamlead bij boekhouding aangenomen. Als we ooit opnieuw een resem openstaande vacatures hebben, gaan we de consultant van Orbid zeker terugvragen. Orbid is tenslotte ook flexibel qua aanpak. Eens de vacatures ingevuld waren, konden we de samenwerking onmiddellijk afbouwen.”

Meer weten?

Meer weten over de recruitment en HR support via Orbid? Contacteer gerust onze experten, wij helpen u graag verder.

Ontdek onze diensten