Maatschappelijk doel

“DGZ werkt al een 15-tal jaren samen met Orbid op het vlak van HR, al lang voordat ik hier aan de slag ging”, vertelt Sofie Missiaen, teamlead personeel & organisatie. “In het begin verzorgden ze het volledige wervings-proces. Dat ging dan over het zoeken van kandidaten, intakegesprekken en selectie-interviews voeren, rapporten schrijven, enzovoort. In onze rekrutering zijn er verschillende troeven die we als DGZ kunnen uitspelen. We zijn een unieke werkgever met een maatschappelijk doel, namelijk dierengezondheidszorg. Wij houden rekening met onze mensen en zorgen zoveel mogelijk voor personalisatie, bijvoorbeeld op het vlak van het verloningspakket.

Assessment centers

Gaandeweg is de samenwerking geëvolueerd naar een specifieke ondersteuning op het vlak van assessment centers. Vandaag voert Orbid bij ons zo’n 10 assessment centers per jaar uit, voornamelijk bij kaderleden. Deze assessment centers bestaan dan uit verschillende testen, interviews, oefeningen en rollenspelen op basis van de gewenste competenties voor de functie. We vallen hiervoor nog steeds terug op het competentiewoordenboek dat Orbid acht jaar geleden voor ons opgesteld heeft en dat we ondertussen samen verfijnd hebben.

De Orbid-expert leidt telkens het assessment center en ikzelf treed op als co-assessor. Doordat we dit al jarenlang in tandem uitvoeren zijn we heel goed op elkaar afgestemd en pikken we veel zaken op. Zo komen we tot een compleet beeld van de kandidaat en kunnen we een beter advies geven aan de betrokken manager. Ondertussen kent de Orbid-expert onze organisatiecultuur en weet ze wat er nodig is voor DGZ.

Flexibiliteit

Voor kandidaten kan zo’n assessment-dag best wel spannend en zelfs vermoeiend zijn. Orbid speelt hier goed op in door tijdens de dag feedback te geven, waardoor het voor de kandidaten zelf ook interessant en waardevol wordt. Na het assessment center organiseren ze een feedbacksessie om de resultaten diepgaander te bespreken.
Nog een groot voordeel in de samenwerking met Orbid is de flexibiliteit waarmee ze assessment centers voor ons kunnen uitvoeren. Het is namelijk niet altijd makkelijk om op voorhand het aantal assessments en de timing ervan vast te leggen. Orbid kan hier steeds snel op inspelen.”

Ontdek onze diensten