"We helpen onder meer bij het compartimenteren van gebouwen zodat een eventuele brand niet verder kan uitbreiden", vertelt ICT-manager Bart Vergote. "Bijvoorbeeld door het ontwikkelen en plaatsen van brandkleppen, brandwerende roosters of ontrokingskleppen. We exporteren naar zo'n 25 landen, met als grootste afzetmarkt de Benelux en Frankrijk. Sinds februari 2019 mogen we ons 'Factory of the Future' noemen, wat aantoont dat we sterk scoren voor belangrijke pijlers zoals bv. digitalisering.

Slimme productie

Drie jaar geleden zijn we op het vlak van digitalisering enkele versnellingen hoger geschakeld. De focus ligt meer dan ooit op innovatie en efficiëntie. Manueel werk ruimt plaats voor automatisatie en er duiken steeds meer connecties op tussen onze verschillende afdelingen. Een mooi voorbeeld van slimme, innovatieve productie is de installatie van de CR60-productielijn die ons toelaat volledig paperless te werken. Zo bijvoorbeeld krijgt de operator op zijn scherm te zien wat hij moet doen met de brandklep voor hem. De rol van IT is enorm veranderd, vandaag zijn we een echte business partner voor onze productie.

Van heftrucks tot SharePoint

Daarnaast rollen we nog heel wat andere automatisaties uit. Denk maar aan onze AGV-heftruck die automatisch navigeert op voorgedefinieerde banen en taken afwerkt volgens prioriteit. Bovendien bekijken we volop de mogelijkheden van SharePoint, Office 365 en Exchange Online en gaan we begin 2021 live met een nieuw ERP-pakket.

Bij Rf-Technologies bestaat de IT-dienst vandaag uit 2 vaste medewerkers. Aangezien we extra ondersteuning en expertise nodig hebben om alle projecten te kunnen realiseren, doen we een beroep op de FlexStaffing van Orbid. Via deze formule komen Orbid experten ons enkele dagen per maand in house ondersteunen op het vlak van ICT-infrastructuur, de ontwikkeling van software en het visualiseren van data.

Flexibele ondersteuning

Op het vlak van software zorgt de Orbid developer mee voor het optimaliseren en digitaliseren van onze processen. Zo ontwikkelde hij de verschillende schermen die in het kader van Factory of the Future het werk van onze operators moeten vergemakkelijken. Of een scannerapplicatie die toont waar onze producten moeten worden gestapeld.

Dankzij deze FlexStaffing hebben we de zekerheid dat er enkele dagen per maand ondersteuning is op IT-vlak. Dit geeft ons de garantie dat we onze systemen kunnen blijven optimaliseren. De Orbid consultant kent het bedrijf zeer goed en pakt onze issuelijst "hands-on" aan volgens de prioriteiten. Hij werkt steeds op basis van onze pre-analyses. We hebben dezelfde visie op codering, wat onze samenwerking vereenvoudigt. Hij lost zaken op waarvoor wij geen tijd hebben. Als het nodig is, kunnen we hem vaker inschakelen. Een andere Orbid expert helpt ons dan weer met visualisaties, bijvoorbeeld over de status van productie."

Ontdek onze diensten