Wat is ethical hacking?

Hackers zijn experten in het kraken van verschillende informatiesystemen en netwerken. Doorgaans heeft hacken een negatieve betekenis, omdat het gelinkt wordt aan cybercriminaliteit. Hackers stelen data, vallen de systemen van bedrijven aan en blokkeren ze, om dan losgeld te eisen. Pas als ze dat krijgen, geven ze de data en systemen weer vrij.

Ethische hackers of white hats doen precies het omgekeerde. Ze proberen systemen en netwerken te kraken, om zo de zwakke plekken bloot te leggen. Op die manier kunnen andere hackers niet meer dezelfde methode gebruiken.

Ethische hacker in onze IT Security Audit

Als u kiest voor onze IT Security Audit, kan u ook een ethische hacker inhuren. Die zal grondig door uw systeem gaan om mogelijke lekken op te sporen en om virussen, spyware of cryptolockers te controleren. Slecht beveiligde systeemtoegangen blijven namelijk een groot probleem voor veel bedrijven.

Vraag uw IT Security Audit aan

  • Optimaliseer uw security op basis van duidelijke adviezen
  • Beperk de gevolgen van een security-aanval
  • Zorg dat elke medewerker bewust omgaat met security

Neem contact op

Een ethische hacker inhuren

Doordat de dreiging van cyberaanvallen op bedrijven groeit, neemt ook de vraag naar ethische hackers toe. Die hebben een grondige kennis van de recentste tactieken, tools en motivaties van illegale hackers of black hats. U kan een ethische hacker natuurlijk alleen maar inhuren voor legale taken. Deze hackers respecteren de wetgeving: ze zullen dus geen inbreuk maken op systemen die niet tot uw bedrijf behoren of die een schending van de privacy met zich meebrengen.

Voordat u een ethische hacker inhuurt, moet u zich goed voorbereiden. Welk doel wenst u te bereiken? Wat wordt de concrete taak van de ethische hacker? En is die taak een inbreuk op de wetgeving of zorgt die voor een legaal probleem? Nadien zal de ethische hacker de nodige aanbevelingen doen, maar u staat vaak wel zelf in voor de uitvoering en opvolging van die aanbevelingen.

Ontdek onze andere diensten