Waarom Microsoft Power Platform?

Bedrijven gebruiken de cloud om massa’s data uit verschillende bronnen zoals CRM-, ERP-applicaties en andere documenten op te slaan, met als doel de bedrijfsresultaten te sturen én beter te presteren. Hoewel de infrastructuur bij veel organisaties op punt staat, liggen er uitdagingen op tafel om efficiënt gebruik te maken van deze gegevens. Standaardapplicaties voldoen vaak niet aan alle wensen van uw organisatie en uw IT-afdeling heeft de handen vol aan reeds bestaande applicaties.

Om op deze ‘app gap’ in te spelen, heeft Microsoft het Power Platform ontwikkeld: een platform waarmee u met relatief weinig technische kennis data kan analyseren, verwerken en automatiseren. Het Power Platform bestaat uit vier krachtige applicaties – Power BI, Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents – die u zowel apart als samen in één geheel kan gebruiken.

visueel overzicht Microsoft Power Platform

4 krachtige applicaties

 • Microsoft Power BI

  Via Microsoft Power BI kan u data uit verschillende bronnen centraliseren, structureren en omzetten in uniforme, visuele dashboards op basis waarvan u gefundeerde beslissingen kan nemen.

 • Microsoft Power Automate

  Met Microsoft Power Automate kan u bedrijfsprocessen op een heel eenvoudige manier automatiseren door bijvoorbeeld de herhalende en tijdrovende processen en taken in werkstromen om te zetten.

 • Microsoft Power Apps

  Dankzij Microsoft Power Apps kan u uw bedrijfsdata omtoveren in hapklare apps, zonder diepgaande kennis van programmeren. Zo kan u Office 365- en Dynamics 365-applicaties aanpassen en uw productiviteit verhogen.

 • Microsoft Power Virtual Agents

  Power Virtual Agents laat u zonder codering eenvoudige chatbots bouwen om in gesprek te gaan met uw klanten en medewerkers.

Een krachtig dataplatform via Dataverse

Dataverse, de vroegere Common Data Service van Microsoft, is een low-code platform en vormt de basis voor Dynamics 365 en Power Platform. Het platform laat u toe om uw bedrijfsdata op een veilige manier op te slaan en te managen. Deze opgeslagen data kan u gebruiken om te rapporteren, werkstromen te configureren of applicaties te bouwen in het Power Platform.

webinar Productivity hacks in Microsoft 365: Microsoft Power Platform vrouw tablet

Webinar ‘Productivity hacks in Microsoft 365: Microsoft Power Platform’

 • Werk productiever en win tijd
 • Genereer inzichten uit uw bedrijfsdata
 • Zowel voor ‘pro developers’ als ‘citizen developers’

Neem contact op