1. Bereken uw Microsoft Secure Score

Hoe veilig is uw bedrijf? Zelfs voor IT-managers is die vraag niet makkelijk te beantwoorden. IT-security in bedrijven omvat namelijk veel elementen. Met Microsoft Secure Score, een krachtige tool in het Office-pakket, kan u de veiligheidsscore van uw bedrijf berekenen. Op basis daarvan krijgt u slimme aanbevelingen voor uw veiligheidsbeleid. Bij elke aanbeveling wordt ook de impact op de eindgebruiker aangegeven. Zo houdt u de balans tussen security en gebruiksvriendelijkheid onder controle.

2. Gebruik Microsoft Defender for Office 365

Microsoft Defender for Office 365, het vroegere Advanced Threat Protection (ATP), helpt uw bedrijf beschermen tegen geavanceerde bedreigingen, zoals phishing en Zero-Day-malware. Via een dagelijkse analyse van e-mails en signalen krijgt u aanbevelingen over potentiële bedreigingen en hoe u zich hiertegen kan beveiligen. Daarnaast kan u uw gebruikers trainen om mogelijke aanvallen te herkennen en te rapporteren. Zo maken simulaties hen bewuster van aanvallen, krijgen ze een waarschuwing wanneer ze op een onbekende koppeling klikken en helpt de tool hen om verdachte inhoud te rapporteren.

3. Installeer multifactor-authenticatie

Multifactor-authenticatie (MFA) is een dubbele identiteitscheck en cruciaal om accounthacks te voorkomen. Aangezien deze maatregel een relatief grote impact heeft op de eindgebruiker, raden we aan om te beginnen met MFA voor de administratorrollen. Om ook hun gebruikerservaring zo min mogelijk te beïnvloeden, zijn er verschillende trajecten voor MFA. Zo kan u kiezen of administrators altijd en overal via meerdere controlepunten moeten inloggen of alleen als ze buiten de kantoormuren werken.

4. Stel regels in voor wachtwoorden in federated identity-omgevingen

Federated identity is een authenticatieoplossing die hergebruikt kan worden door een andere organisatie of een ander organisatieonderdeel. Zo kan iemand verschillende applicaties in uw organisatie gebruiken, zonder telkens opnieuw te moeten inloggen. Federated identity management brengt veel gebruikscomfort met zich mee, maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Als de wachtwoorden van uw medewerkers makkelijk te hacken zijn, brengen ze uw omgeving in gevaar. Stel dus strenge richtlijnen op voor de lengte, complexiteit en gebruikstermijn van wachtwoorden.

Aan de slag met Microsoft 365

Met deze vier snelle tips verhoogt u de veiligheidsscore van uw Microsoft 365-omgeving al heel wat. Maar er zijn nog meer opties. Wij begeleiden u graag bij de uitbouw van uw securitybeleid. Met user experience als uitgangspunt ontwerpen we een stappenplan voor de veiligheid van uw bedrijf. Bij elke stap kijken we naar de impact op uw securityscore en uw medewerkers. Zo bewaken we de balans tussen gebruiksvriendelijkheid en veiligheid.

We adviseren u hierbij graag over de mogelijkheden van Microsoft 365, waarbij u de online samenwerkingstools van Office 365 combineert met de intelligente beheer- en beveiligingstools van Microsoft.