Wat is Teams?

Door de veelheid aan apps en apparaten is het niet altijd makkelijk om alle informatie voor iedereen te centraliseren. Binnen Office 365 is de app Teams, de opvolger van Skype for Business, een moderne tool om efficiënt samen te werken. Het is een digitale vertaalslag van de teams in uw organisatie en brengt zo de juiste mensen en data samen. Een online meeting met Teams verloopt vlot, of u nu vergadert met medewerkers of met klanten.

Wat zijn de voordelen van Teams?

Microsoft Teams biedt tal van mogelijkheden waardoor u efficiënt kan samenwerken:

 • Online samenwerken op kantoor, thuis of onderweg
 • Digitaal samenwerken aan documenten en projecten
 • Videomeetings en conference calls organiseren
 • Bellen, chatten en je scherm delen
 • Data en documenten centraal plaatsen
 • Workflows en processen optimaliseren en digitaliseren


Neem contact op

Hoe werkt Teams?

 • Zet teams en kanalen op

  Maak digitale teams naar keuze. Creëer een algemeen team voor iedereen, waarin belangrijk nieuws gedeeld wordt, of een team voor collega’s die samen aan een project werken. In het team kan u kanalen maken rond specifieke topics. In elk team en kanaal kunnen medewerkers chatten, documenten opslaan en bewerken, meetings organiseren en externe bronnen integreren.

 • Communiceer via telefonie en chat

  Bellen in Teams kan zonder uw huidige telefoonnummers te verliezen. Bel intern of extern, verbind gesprekken door of plaats ze in wacht, stel wachtmuziek in of schakel gesprekken automatisch door naar uw gsm. Via de chatfunctie kan u vragen stellen aan collega’s en klanten. Hun status toont of ze al dan niet beschikbaar zijn. U kan ook documenten toevoegen aan een gesprek en ze bespreken in één chatvenster, dankzij de naadloze integratie met OneNote en Office 365.

 • Breng al uw bestanden samen

  Met Teams hebt u uw apps, documenten en bestanden altijd snel bij de hand. Per team kan u namelijk snelkoppelingen toevoegen naar belangrijke bestanden of applicaties. De SharePoint-integratie maakt bestanden bewerken, opslaan en delen met collega’s heel eenvoudig. Gedaan dus met eindeloos zoeken naar files.

 • Vergader met iedereen, altijd en overal

  Organiseer audio-, video- en webvergaderingen voor iedereen, op eender welk apparaat. Deelnemers kunnen vergaderingen opnemen, hun scherm delen of opmerkingen toevoegen aan getoonde documenten. Ideaal wanneer uw medewerkers thuis willen werken.

Integreer Teams in uw organisatie

We krijgen vaak de vraag hoe snel de Teams-app opgezet kan worden in een organisatie. Dat hangt af van verschillende factoren: gebruikt u al Office 365? Wat zijn uw verwachtingen? Moeten we eerst nog technische uitdagingen oplossen? We bekijken het graag samen met u.

Het is ook niet altijd vanzelfsprekend om iedereen mee te krijgen. User adoption vraagt om tijd, geduld en een doordacht stappenplan.