"Bij Vossal heerst er een sterk familiale sfeer", zegt zaakvoerder Hans Eysermans. "Mijn ouders richtten het bedrijf 40 jaar geleden op en sindsdien zijn we stap voor stap gegroeid. We hebben onze bedrijfsgebouwen uitgebreid en werken nu met zo'n 60 medewerkers verdeeld over drie afdelingen: de functionele ondersteuning, de productie en de plaatsing. We werken met vaste aannemers waardoor we steeds uitstekende kwaliteit en service kunnen garanderen voor zowel particulieren als grotere bouwbedrijven."

ERP-maatwerk

Vossal is jaarlijks actief op zo'n 300 werven. Om al die werven goed op te volgen en het overzicht te bewaren, is een efficiënt systeem noodzakelijk. "Vroeger gebruikten we een intern ontwikkelde database", gaat Hans Eysermans verder. "Aangezien we het systeem verder wilden uitbreiden en hiervoor ondersteuning zochten, klopten we drie jaar geleden aan bij de experten van Orbid. Zij hebben op een stapsgewijze manier onze database verder uitgebreid tot een soort ERP-maatwerk, met functionaliteiten zoals offerte-aanvragen, planningen, customer care en prijsopvolgingen."

Voordelen software op maat

Vossal is naast een bouwbedrijf ook een productiebedrijf. Omdat hun vorige software daar specifiek was op afgestemd, besloten ze verder te bouwen op hun eigen systeem. "Met standaardsoftware moesten we opnieuw beginnen en zouden we te veel onnodige functionaliteiten hebben. Bovendien zouden we alsnog moeten extra programmeren om het eigen aan ons te maken. Dankzij maatsoftware beschikken we over een pakket volledig op maat van Vossal. De geschiedenis van onze werven blijft behouden en er zijn geen beperkingen. Zo bepalen we zelf hoe we de maatsoftware gebruiken en kunnen we sneller schakelen bij veranderingen of bepaalde wensen."

Samenwerking met Orbid

"We hadden meteen een klik met de Orbid-consultant", gaat Hans verder. "Dankzij de FlexStaffing van Orbid komt een consultant 2 à 3 keer per maand langs. Zo kunnen we het pakket soepel en stapsgewijs laten evolueren naar onze manier van werken. We kunnen steeds onze belangrijkste wijzigingen verzamelen en volgens prioriteit opnemen met de consultant. Ook in de toekomst willen we hier verder op inzetten."

Ontdek onze diensten