Bertrand Vanmeenen, HR Manager van de groep: “Binnen onze organisatie is het belangrijk om de juiste personen op de juiste plaats te hebben. Om steeds de juiste keuze te maken op basis van objectieve informatie, doen we een beroep op de experten van Orbid. Samen stelden we een op maat gemaakt assessment center samen, bestaande uit een persoonlijkheidsinterview, logische en abstracte redeneeroefeningen en een visie-oefening. Daarnaast voeren we zelf nog een technische test uit. De assessment centers zijn voor ons een belangrijke check geworden tijdens het rekruteringsproces. Ze zorgen ervoor dat we niet beslissen op basis van buikgevoel of dringendheid.”

De kracht van assessment centers in 5 redenen:

  1. Kwaliteit: “Als de Orbid-expert op basis van het assessment center een positieve aanbeveling geeft, klopt dit steevast in de praktijk. Daarnaast zijn we al zeer enthousiast geweest over kandidaten die op sollicitatiegesprek kwamen, maar waarbij er uit het assessment center toch belangrijke alarmsignalen gedetecteerd werden. Dankzij deze assessment centers kiezen we mensen die langer blijven en hebben we quasi geen verloop meer.
  2. Menselijke aanpak: “Vaak verlaat je een assessment center met een vreemd gevoel, omdat je op een externe locatie zit en omdat je geen feedback krijgt op de dag zelf. Bij Orbid verloopt het assessment center daarentegen op een zeer persoonlijke manier. Je krijgt op verschillende momenten tijdens de dag al feedback en gaat naar huis met een veel beter gevoel. De rapporten zijn ook coachingsgericht, wat ons een goed beeld geeft van de medewerker.”
  3. Inhouse assessment centers: “De assessment centers van Orbid gaan bij ons op kantoor door, waardoor de kandidaten onmiddellijk de kans krijgen om de cultuur van SCE op te snuiven.”
  4. Referentiekader: “In de laatste vier jaar hebben we ongeveer 25 assessment centers laten uitvoeren door Orbid. Ze kennen het bedrijf door en door en hebben een sterk referentiekader opgebouwd. Ze voelen perfect aan wat voor mensen we nodig hebben.”
  5. Flexibele aanpak: “Wat de aanpak van Orbid uniek maakt is dat ze assessment centers op maat van de organisatie maken. Zo hebben we samen beslist om het assessment center in tijd te beperken om zo de beleving van de kandidaten te verbeteren.”
"Samen met Orbid hebben we een assessment center op maat van onze organisatie samengesteld."
SCE & Silbloxx
Bertrand Vanmeenen, HR Manager

Interesse in assessment centers?

Meer weten over de assessment centers via Orbid? Lees hier meer en geef ons gerust een seintje, we helpen u graag verder met een assessment center op maat.

Neem contact op

Ontdek onze diensten