“Tremec is op korte tijd enorm snel gegroeid. Het leeuwendeel van onze vrij jonge equipe bestaat uit hoogopgeleide ingenieurs. En die zijn natuurlijk niet makkelijk te vinden. Toch slagen we erin om op dat vlak steeds meer instroom te genereren, zowel in België als daarbuiten. We merken dat onze aantrekkingskracht blijft groeien. Luxewagens en de bijhorende state-of-the-art technologie zijn serieuze troeven op de arbeidsmarkt. We zijn de enige Europese onderneming die voor dat kransje aan topmerken transmissies kan maken. Ingenieurs willen dan ook deel uitmaken van ons verhaal.”

Toenemende druk

“Onze snelle groei is fantastisch, maar zorgt natuurlijk ook voor een bijhorende druk op de organisatie. Voor HR is er een belangrijke rol weggelegd om de organisatie en onze mensen mee te laten evolueren en klaar te stomen voor de toekomst. Daarom zijn we HR aan het professionaliseren en specialiseren. Wij willen, naast het vinden van nieuwe krachten, alle medewerkers ondersteunen en begeleiden in hun persoonlijk groeitraject. We verwachten veel van onze ingenieurs. Op technisch vlak willen we hun competenties verder blijven uitbouwen. De vestiging in Zedelgem is niet voor niets de ‘center of expertise’ van de internationale groep. Maar ook op sociaal en interpersoonlijk vlak moeten ze goed uit de voeten kunnen. De onderlinge contacten verlopen hier vlot en gemoedelijk. We zijn tevreden dat we ondanks de snelle groei de familiale bedrijfscultuur bij Tremec kunnen behouden.”

Expertise en ervaring

Om Tremec in hun groei te ondersteunen op het vlak van HR, doen ze een beroep op de expertise van Orbid. “Verschillende Orbid-consultants werken op periodieke basis bij Tremec in Zedelgem. Ze kennen het huis ondertussen door en door. Met die kennis kunnen ze steeds goed inschatten of de juiste persoon op de juiste plaats zit. Dankzij hun ervaring bij andere bedrijven bieden ze een objectieve blik en brengen ze nieuwe ideeën aan. Afhankelijk van de werkdrukte en nood kunnen ze vaker ingezet worden. Ze beschikken bovendien over de technische kennis om hoogopgeleide ingenieurs aan te werven. Een dergelijke ervaring moet je opbouwen, daar kan je geen cursus voor volgen. Die kennis geven de Orbid-consultants on the job door aan de andere HR-collega’s.”

Uitdaging

“We willen dat onze mensen meegroeien met onze onderneming. Dat iedereen de kennis, skills en ervaring opbouwt die hij of zij nodig heeft, in een omgeving waar het aangenaam werken is. Een uitdaging waar we bij HR volop voor gaan.”

Ontdek onze diensten