Masterbulk is een logistieke speler gespecialiseerd in het transport van bulkcontainers met liners en tankcontainers met al dan niet gevaarlijke goederen. Verder is Masterbulk ook actief in de stockage en het opwarmen van containers. Met reeds 25 jaar ervaring in hun specifieke niche heeft Masterbulk veel kennis opgebouwd over liner in a box en het laden en lossen van tankcontainers wat soms heel wat specialisatie vergt.

Nood aan een planningstool op maat

Emiel Slock, IT & Operations manager van Masterbulk: “Binnen de sector merken we twee trends op, namelijk digitalisatie en de zoektocht naar het verminderen van emissies. Deze twee trends werken mooi samen aangezien we via digitalisatie met onze softwaretool kunnen helpen onze emissies te drukken.”

De nood aan een softwaretool was merkbaar binnen Masterbulk: “We hebben elke dag een 140-tal chauffeurs en trucks op de baan waarvoor we een uitgebreide softwaretool nodig hebben om dit allemaal bij te houden. Daarom hebben we onder andere een interne planningsoftware laten ontwikkelen door Orbid.”

“De planningstool helpt ons enorm om verschillende processen te vergemakkelijken en verbeteren, wat een verademing is voor onze medewerkers en hen toelaat meer toe te spitsen op het klantencontact.”
Masterbulk
Emiel Slock - IT & Operations manager

De samenwerking met Orbid

Via onze FlexStaffing-formule zorgen we voor continue optimalisatie en modernisering van de back-office software. Emiel Slock vertelt: “We hebben gekozen voor Orbid omdat Orbid een grote organisatie is met een brede waaier aan IT kennis, vandaar helpt het ons enorm en kan het ons bijstaan in continuïteit, omdat we niet meer enkel steunen op één interne IT specialist, maar op een hele organisatie.”

Emiel Slock gaat verder: “In de toekomst zullen we samen met Orbid onze SharePoint-omgeving in dienst nemen. Hierbij willen we vooral de aspecten die niet aan bod komen bij onze planningsoftware omvatten in ons digitaliseringsplan. Verder gaan we ook kijken om binnen een tweetal jaar onze serveromgeving door Orbid te laten vernieuwen.”

Ontdek onze diensten

Meer weten?

Wil u graag meer informatie over software op maat? Of hebt u een concrete vraag? Neem gerust contact op met onze experten, wij helpen u graag verder.