Stagobel is een invoerder van elektrisch installatiemateriaal dat toepassingen vindt in industrie, kantoren en woningen. Het productportfolio van Stagobel bestaat uit vijf domeinen: kabeldraagsystemen, industrieel contactmateriaal, bliksem en overspanningsbeveiligingen, smart home & building (domotica) en laadstations voor elektrische voertuigen. Stagobel richt zich naar de professionele markt en is dus een B2B bedrijf.

Nood aan een frisse wind

Karel Dewulf, zaakvoerder van Stagobel vertelt: "We zijn momenteel met 42 werknemers. We zijn in se een verkooporganisatie waardoor we heel wat technisch-commerciële profielen nodig hebben. Dat zijn profielen die heel schaars zijn op de markt. We merkten dat het moeilijk is om de openstaande vacatures ingevuld te krijgen. Vandaar hadden we het idee om externe hulp in te roepen."

"We hebben bij de HR-afdeling van Orbid in eerste instantie beroep gedaan op een HR-consultant die als inhouse recruiter actief op zoek gaat naar kandidaten. Dit verloopt voornamelijk via LinkedIn+. In tweede instantie hebben we de opdracht gegeven om een recruitment scan uit te voeren om te zien welke initiatieven we zouden kunnen nemen en welke verbeteringen we zouden kunnen aanbrengen om nog meer te kunnen werven."

Impact van de recruitment scan

Uit de recruitment scan kwamen diverse aanbevelingen naar boven voor Stagobel. Karel Dewulf: "We zijn concreet aan de slag gegaan met de actiepunten die uit de recruitment scan van Orbid naar boven zijn gekomen. Meer concreet zijn er verbeteringen aan de website gemaakt: we maakten de vacatureteksten meer wervend, plaatsten de video van onze medewerkers meer op de voorgrond, voegden ook call-to-action buttons en quotes toe aan onze vacatures. Ook op onze social media proberen we meer aandacht te geven aan onze employer branding. Verder zijn er op langere termijn een aantal initiatieven geformuleerd waar we aan werken om die ook in de komende maanden te implementeren."

Het was heel fijn samenwerken met het Orbid-team. Ze hebben het aangepakt alsof het hun eigen bedrijf is. Ik proefde een heel grote betrokkenheid en dat gaf mij heel veel vertrouwen.
Stagobel
Karel Dewulf Zaakvoerder

De samenwerking met Orbid

Karel Dewulf vertelt over de samenwerking met Orbid: "Met Orbid hebben we al een hele lange historiek, want zij verzorgen al meer dan 20 jaar het onderhoud van ons eigen softwarepakket en beheren ons serverpark. We wisten dat Orbid een HR-tak in haar organisatie heeft, daarom leek het ons logisch om in eerste instantie bij onze bestaande partner te informeren naar mogelijke ondersteuning op het gebied van HR." Karel Dewulf houdt een goed gevoel over aan de samenwerking: "Het was heel fijn samenwerken met het Orbid-team. Ze hebben het aangepakt alsof het hun eigen bedrijf is. Ik proefde een heel grote betrokkenheid en dat gaf mij veel vertrouwen."

Ontdek onze diensten

Neem contact op met onze HR-experten