Innovatie & digitalisatie staan centraal

WAAK stelt zo’n 2100 mensen te werk. Dit omvat zowel maatwerkers die in één van de vier verschillende afdelingen van het bedrijf werken, als omkaderend personeel die het werk faciliteren. Om het werk zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te laten verlopen, zet WAAK sterk in op de digitalisatie en innovatie van haar bedrijfsprocessen.

“We merken dat er een kloof ontstaat tussen enerzijds de steeds strengere markteisen en anderzijds de mogelijkheden van onze medewerkers”, vertelt Dominique Kesteloot, afdelingsverantwoordelijke van het Expertisecentrum bij WAAK. “Om die kloof te dichten proberen we de handelingen van onze medewerkers zoveel mogelijk te vereenvoudigen via software. Toen we op zoek waren naar externe ondersteuning voor onze projecten, klopten we aan bij de experten van Orbid.”

Flexibele ondersteuning van Orbid dankzij FlexStaffing

Voor de ondersteuning van het ontwikkelen van hun software, doet WAAK een beroep op de FlexStaffing-formule van Orbid. Daarbij komt een expert afhankelijk van hun noden één of meerdere dagen per week/maand bij hen langs.

“De FlexStaffing van Orbid is voor ons een meerwaarde omdat hun developers de noden van onze medewerkers perfect kunnen vertalen naar software”, gaat Dominique verder. “Een voorbeeld van een project dat we samen hebben aangepakt, is onze weegsoftware. Vroeger moesten onze medewerkers het aantal stuks handmatig tellen en verpakken. Dit was een tijdrovend en manueel werk met een grote kans op fouten.”

Stijn Langedock, afdelingsverantwoordelijke Kabelafdeling in WAAK: “Dankzij het weegprogramma beschikken onze maatwerkers over een soort GPS waarbij ze met een duidelijk stappenplan steeds de juiste handelingen kunnen uitvoeren. Door het handmatig tellen tot een minimum te beperken, zijn we quasi 100% zeker dat we de juiste aantallen naar onze klanten versturen. Zo werken we niet alleen kwaliteitsvoller, maar ook efficiënter én kostenbesparend.”

WAAK en Orbid: de perfecte match

Dominique Kesteloot: “In onze zoektocht naar extra ondersteuning bleek er met Orbid een perfecte match te zijn op het vlak van programmatie en interfacing. Orbid had de juiste mensen op de juiste plaats beschikbaar en kon meteen instappen in onze projecten. De Orbid-developers zijn ook steeds op de hoogte van de laatste evoluties binnen het coderen en relaties van databases.”

Ontdek Orbid FlexStaffing

  • Flexibele ondersteuning op maat
  • Kies zelf de timing, frequentie en inhoud van de ondersteuning
  • De juiste ervaring & expertise

Ontdek onze diensten