Wat is IT security?

IT-security of IT-beveiliging is het geheel aan maatregelen rond IT-veiligheid waarmee u uw bedrijfsinformatie beschermt. Het kan enerzijds gaan over de beveiliging van digitale data, maar ook van fysieke dragers en toegangen.

Strategie, policy en sensibilisering

Een duidelijk beleid op het vlak van IT-veiligheid maakt vandaag een belangrijk deel uit van uw IT-strategie. Orbid helpt u graag op weg om uw vitale informatie - denk bijvoorbeeld aan managementprocessen, intellectuele eigendom, gegevens van klanten en werknemers, applicaties, IT-infrastructuur of financiële gegevens - te bepalen, documenteren en te beschermen.

Daarnaast hebben bedrijven ook nood aan een heldere policy voor de medewerkers. Continue sensibilisering over dit thema is absoluut noodzakelijk.

Endpoint Security

Wij zorgen ervoor dat laptops, tablets, smartphones of andere toestellen veilig op uw bedrijfsnetwerk worden aangesloten en veilig kunnen communiceren met uw software of externen. Wij nemen alle ‘eindpunten’ onder de loep, zowel toestellen van eindgebruikers als servers. Onafhankelijk van technologieën onderzoeken wij de beste oplossing en integreren deze met on premise of cloudoplossingen.

Content & data security

Medewerkers communiceren steeds sneller, wisselen data uit met steeds meer personen via een groeiend aantal kanalen. Via antivirus, antispam, webfiltering en firewall-oplossingen zorgen wij er voor dat een bedrijf optimaal en performant kan blijven functioneren.

Infrastructure & perimeter security

ICT-beveiliging is maar zo sterk als de zwakste schakel. Aangezien de toegang tot de buitenwereld vaak een pijnpunt is, hebt u in eerste instantie nood aan een Next Generation Firewall om hacking tegen te gaan en uw IT-security te verbeteren. Orbid zorgt voor veilig verkeer tussen de buitenwereld en uw onderneming, onder andere via het tegenhouden van spam en het monitoren van uw internetverkeer.

Online back-up

Het beveiligen van uw data is cruciaal. Wij dragen graag zorg voor de continue bewaking en opvolging van dit proces zodat u zich kan focussen op wat u graag doet. Via onze online back-up oplossing hoeft u zich hier geen zogen meer over te maken.

Cloud security

Cloud-omgevingen zoals Office 365 en Azure zijn zeer gegeerd bij hackers. Verschillende maatregelen zijn dan ook nodig. Om de beveiliging binnen Microsoft 365 te verhogen raden wij Microsoft Enterprise Mobility & Security aan.

  • Het gebruik van multi-factor Authentication (MFA), waarbij u naast een wachtwoord een eenmalige unieke code nodig hebt om in te loggen.
  • Extra waarschuwingen instellen om bijvoorbeeld het misbruik van automatische e-mail regels door hackers in te perken.
  • Conditional Access instellen: hierbij kan u bepaalde voorwaarden instellen wanneer gebruikers toegang krijgen tot bepaalde apps (Exchange, Sharepoint…). Deze voorwaarden gaan van locaties, join type van het toestel of de groep waartoe een gebruiker behoort.
  • Via de functie 'password protection' in Azure AD kan u instellen dat er geen makkelijke paswoorden toegelaten zijn binnen uw Office 365 account.
  • Aan de hand van Mailbox Audit Logging analyseren we wie vanop welke locatie heeft ingelogd op een mailbox en welke mails er verzonden zijn.

Security awareness aanpak & tool

Cybercriminelen richten zich meer en meer op de eindgebruiker. Zo vormen incidenten op basis van menselijke fouten nog steeds de belangrijkste oorzaak van datalekken, downtime en/of reputatieschade voor een bedrijf. Via onze security awareness aanpak en tool kan u uw medewerkers bewustmaken van de technieken die cybercriminelen vandaag toepassen en uw ICT-beveiliging verbeteren. Door de combinatie van phishing simulaties en awarenesstrainingen traint u uw medewerkers om potentiële bedreigingen te herkennen en zo het risico op een phishing- of cyberaanval drastisch te verminderen.

GDPR

De GDPR, General Data Protection Regulation of Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat deze Europese verordening een hot topic was in het voorjaar van 2018 is een understatement. Ze werd in het leven geroepen zodat bedrijven persoonlijke informatie van klanten beter zouden beschermen.

Ethical hacking

Wanneer al uw gegevens vastgezet of zelfs gestolen worden, zit uw bedrijf met een probleem. Om al uw gegevens te herstellen of terug te krijgen moet u veel extra kosten maken en moet u zich vooral ook veel extra zorgen maken. Door een ethical hacker te laten onderzoeken hoe u uw gegevens beter kan beschermen, kan u al deze problemen vermijden.

Hoe cybercrime voorkomen?

​Wat als uw bedrijf toch slachtoffer wordt van een cyberaanval? Stel uw business niet bloot aan grote gevaren, maar zorg voor een goede preventie. Dankzij een goede back-up via Orbid is uw data veilig en altijd beschikbaar. En met de cyberverzekering van Solvas zorgt u voor een totaalbescherming tegen alle gevolgen van een beschadiging of inbreuk op uw IT-systeem.

Interesse?

Wilt u meer weten over IT-security of laat u uw bedrijf graag eens onder de loep nemen door ons? Neem gerust contact op met onze experten, wij helpen u graag verder. Onmiddellijk een versnelling hoger schakelen? Daag uw onderneming uit en ontdek onze security scan!