Orbid private cloud

Waarom Orbid Private Cloud?

Een private cloud is een infrastructuur die gericht is op de noden en doelstellingen van één organisatie. Met een private cloud beschikt u over de dezelfde voordelen en middelen als cloud computing, alleen deelt u geen hard- of software met andere organisaties.

Waarin de Orbid Cloud het verschil maakt? Het is een Belgische private cloud met Datacenter United, heeft internationale reikwijdte en we bieden uiteraard onze vertrouwde ondersteuning.

De experts van Orbid beschikken over alle kennis en tools voor de uitrol, de migratie en het onderhoud van uw cloud omgeving. U kiest voor een geautomatiseerd en schaalbaar cloud platform dat cloud computing, netwerk en storage biedt. Bovendien heeft het een directe link met andere publieke cloud services en cloud oplossingen.

Kortom, een performante en betrouwbare oplossing voor uw bedrijfskritische data en digitale transformatie.

Datacenter United partner Orbid private cloud

Ons partnership met Datacenter United

Datacenter United is een toonaangevende leverancier van carrier-neutrale datacenterdiensten in België. Met 9 state-of-the-art datacenters in België beschikken ze over een veilig en redundant platform voor uw IT-infrastructuur. Bovendien werken ze conform de 'Green Deal'.

De voordelen van Orbid Cloud

 • State-of-the-art

  Het cloud platform is echt een ‘state-of-the-art’ faciliteit. Verbonden met het Pan-Europese netwerk, connectiviteit op basis van glasvezel en uiterst beveiligd!

 • Hoge flexibiliteit, snelheid en betrouwbaarheid

  Bij DataCenter United en Orbid profiteert u bovenop een hypermoderne infrastructuur ook van de hoogste service levels voor cloud computing.

 • Volledig redundant & Tier IV gecertificeerd

  De datacenters zijn volledig redundant uitgevoerd qua koeling, connectiviteit, stroomtoevoer, UPS en dieselgeneratoren. Bovendien is het datacenter van DataCenter United in Antwerpen als enige in België Tier IV gecertificeerd waardoor we een uptime kunnen garanderen van 99,999%.

 • Unieke positie in de Vlaamse markt

  Het sterke platform van DataCenter United is uniek gepositioneerd in de Vlaamse markt. Dankzij onze nauwe samenwerking kunnen we u betrouwbare en bedrijfskritische cloud services bieden.

Neem contact op

Hoe veilig en performant is dit cloud platform?

U bent zeker van een betrouwbare, performante en flexibele hybride cloud oplossing voor uw bedrijfskritische data. Het cloud platform wordt gehost van een DataCenter United datacenter dat werd ingericht volgens de hoogste beveiligingsstandaarden, ISO27001 gecertificeerd is en verbonden is met de buitenwereld door middel van een privaat netwerk.


Die ISO27001 certificatie specifieert de eisen voor informatiebeveiliging van uw hedendaags dataverkeer. Een belangrijke troef aangezien in mei 2018 de GDPR, de nieuwe wet betreffende gegevensbescherming, van kracht is gegaan.

Hoe maakt Orbid uw migratie naar de cloud makkelijker?

Overtuigd van de troeven van cloud computing? U wilt uw IT-infrastructuur deels of volledig naar de cloud brengen? Vanaf uw eerste stap richting cloud staan de experten van Orbid voor u klaar met advies. Samen bepalen we of u best kiest voor public cloud, private cloud of een hybrid oplossing. En we bekijken ook welke extra diensten, zoals online back-up, disaster recovery en hosting, beantwoorden aan de noden van uw bedrijf.


Dankzij onze Managed Services wordt uw IT-infrastructuur beheerd door specialisten. Nog een zorg minder voor u! Na oplevering kan u 24 x 7 rekenen op onze support en monitoring om uw omgeving altijd in de lucht te houden. Met periodieke rapportages en advies!

Ontdek ook onze andere diensten