Wat is hybrid IT?

Hybrid IT mag u gerust de overtreffende trap van hybride cloud noemen. Het is eigenlijk de combinatie van private en public clouds die door een gestandaardiseerde technologische oplossing met elkaar in verbinding worden gesteld. Of anders gezegd: een IT-infrastructuur waarvan u zelf eigenaar bent (of die u exclusief van een leverancier afneemt), gecombineerd met een IT-infrastructuur die voor iedereen open staat.

Een concreet voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het gebruiken van bedrijfseigen applicaties in een private cloud gecombineerd met het gebruik van Microsoft 365 waarbij u bestanden opslaat in SharePoint Online of OneDrive.

Orbid hybrid IT

Waarom kiezen voor hybrid IT?

Hybrid IT is eigenlijk een telg van de continue veranderde markt. Cloud computing verhoogt de efficiëntie, flexibiliteit en samenwerking, maar een volledige migratie naar de cloud is niet voor elke organisatie mogelijk of noodzakelijk. Hybrid IT laat u toe een omgeving te creëren die voldoet aan strenge beveiligings- en prestatievereisten, maar u toch de nodige flexibiliteit en budgettaire troeven biedt van een publieke cloud.

De Orbid cloud is een performante en betrouwbare hybride cloud oplossing die wordt gehost vanaf een ISO27001 gecertificeerd (conform de GDPR) DC Star datacenter in Gent.

Hoe start u met de migratie?

Voor de migratie naar hybrid IT moeten we eerst nagaan welke componenten binnen uw organisatie blijven en welke we in de publieke cloud kunnen onderbrengen. Hier komen uiteraard zowel technische als juridische privacyaspecten bij kijken. Bovendien moeten we onderzoeken wat de omvang van uw dataverkeer is en welke interacties er plaatsvinden.

Veel bedrijven starten met een migratie van de Office- en emailtoepassingen naar de cloud. Maar de mogelijkheden gaan uiteraard veel verder. Orbid begeleidt u graag in uw keuze.

Neem contact op

Ontdek onze andere diensten