U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Hoe maak ik handig gebruik van Microsoft Power Automate?

  • Wat is Microsoft Power Automate?
  • Wat kan ik doen met Microsoft Power Automate?
  • Hoe kan Orbid mij helpen met het gebruik van Microsoft Power Automate?

Minder werken, meer doen. Met andere woorden, de ultieme optimalisatie van bedrijfsprocessen realiseren. Het is de droom van vele bedrijfsleiders. Microsoft heeft met Microsoft Power Automate - het vroegere Microsoft Flow - de digitale oplossing in handen. Maar hoe gebruikt u Microsoft Power Automate en wat doet deze software die u naar uw wensen kunt instellen precies?

Wat is Microsoft Power Automate?

Met de software kunt u bedrijfsprocessen op een heel eenvoudige manier automatiseren door bijvoorbeeld de herhalende en tijdrovende processen en taken in werkstromen om te zetten. Dat betekent dat de activiteit die volgt op een vorige activiteit automatisch wordt uitgevoerd.

Microsoft Power Automate is onderdeel van het Microsoft Power Platform.

Wat kan ik doen met Microsoft Power Automate?

Met Microsoft Power Automate kunt u vele processen opvolgen en automatiseren en ervoor zorgen dat niets nog verloren gaat en u geen enkele melding of interessante gebeurtenis nog mist.

Zo kunt u bijvoorbeeld het proces waarbij verkoopleads worden vastgelegd en opgevolgd automatiseren, of bestanden automatisch laten kopiëren tussen twee services. Als de flow die u wil er nog niet tussen staat, kan u hem zelfs helemaal zelf ontwikkelen.

Microsoft Power Automate (Microsoft Flow) bevat een ruime lijst sjablonen om flows te creëren. - Orbid

Om dit alles te beveiligen maakt Microsoft Power Automate verbinding met talrijke apps en services. Uiteraard wordt een verbinding gelegd met de eigen Microsoft services zoals Dynamics 365 en Office 365, maar ook met publieke zoals Twitter of Dropbox.

Nadat u zich geregistreerd hebt, kunt u zelf een flow maken of er een kiezen uit de lijst die u wordt aangeboden.

Zo kan u bijvoorbeeld tweets met een bepaalde hashtag automatisch opslaan in een SharePoint-lijst, mailbijlagen opslaan in uw persoonlijke OneDrive of instellen dat u een pushnotificatie krijgt telkens wanneer u een mail krijgt van uw baas. Dit is nog maar een bloemlezing van wat ons enkele handige functies lijken. Voor een volledig overzicht van de sjablonen gaat u naar de webpagina van Microsoft Power Automate. Maar u ziet het: de aangeboden flows zijn vrij courant en voor de hand liggend.

Hoe kan Orbid mij helpen met het gebruik van Microsoft Power Automate?

Wenst u meer info over Microsoft Power Automate en het gebruik ervan in uw organisatie? Contacteer gerust onze experten, wij helpen u graag verder. Lees alvast meer over onze software oplossingen en onze aanpak. Of ontdek hier het volledige Power Platform.

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »