U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Waarom en hoe SharePoint gebruiken in uw bedrijf?

  • Hoe vereenvoudigt SharePoint het vinden van documenten?  
  • Wat is het nut van deze zoekmethode en de ranking modellen? 
  • Welke machtigingen kan u toevoegen?
  • Wat zijn de vernieuwingen in SharePoint 2016?
  • Hoe helpt Orbid u van start met SharePoint? 

Wat is SharePoint? SharePoint is een veilig centraal IT- platform van Microsoft en dé tool om informatie binnen een onderneming te organiseren. Het laat u toe alle belangrijke info vanaf vrijwel elk apparaat op te slaan en te delen zodat u slimmer samenwerkt aan projecten en vlotter vergadert. Kortom: een onmisbare oplossing voor elk bedrijf dat tijd wilt winnen en gegevensverlies wilt tegengaan door efficiënter te werken. Hoe werkt SharePoint concreet? En wat is de meerwaarde voor uw bedrijf? 

microsoft sharepoint

Hoe vereenvoudigt SharePoint het vinden van documenten?  

Werkt u momenteel met een mappenstructuur voor belangrijke documenten en informatie? Helaas is die meestal enkel logisch opgebouwd voor de persoon die de structuur heeft opgezet. Microsoft SharePoint werkt anders. U gaat metadata toevoegen zoals aanmaakdatum, titel, auteur en andere relevante keywords om uw bestanden op de server te vinden. Zo hoeft u geen mappen te doorbladeren om te vinden wat u zoekt. 

Meer zelfs: elke medewerker vindt op de SharePoint server intuïtief wat hij of zij zoekt. Een goede reden om te kiezen voor SharePoint, dat daarom ook vaak als framework voor een intranet gebruikt wordt. 

Wat is het nut van deze zoekmethode en de ranking modellen? 

De zoekopdracht verloopt dus op basis van metadata en inhoud. Dat is de eerste fase. In de tweede fase van de zoekopdracht krijgt u resultaten te zien volgens standaard ranking modellen zodat u in slechts enkele kliks vindt wat u zoekt

Bovendien heeft u ook de mogelijkheid om via de SharePoint app een eigen ranking model te configureren. Zo voegt u classificaties toe op maat van uw business. 

Welke machtigingen kan u toevoegen?

Als beheerder of eigenaar van een bibliotheek, lijst of enquête in Microsoft SharePoint, beslist u wie toegang krijgt tot welke informatie. SharePoint biedt u tevens de mogelijkheid een onderscheid te maken tussen leesrechten en bijdraagrechten. Gebruik daarvoor de groepen die u vooraf bepaalt op de SharePoint server. 

Houd het wel simpel! Te veel groepen of individuele machtigingen zorgen immers voor extra beheer en minder overzicht. 

Wat zijn de vernieuwingen in SharePoint 2016?

De update voor SharePoint server 2016 brengt tal van verbeteringen mee. Vooral het navigeren wordt nog gebruiksvriendelijker. Ook biedt de mobiele app u nu een consistente zoekervaring op al uw schermen. U kan bijvoorbeeld op tegels of koppelingen naar uw bibliotheken tikken, bestanden openen, naar andere sites navigeren en snel OneDrive openen. 

U kan ook veel eenvoudiger en natuurlijker sites delen. De medewerkers met wie u dit deelt, ontvangen een e-mail met een link naar de site. 

Hoe helpt Orbid u van start met SharePoint? 

Overtuigd van de voordelen, of misschien zelfs de noodzaak, van SharePoint voor uw organisatie? Dan hoeft u enkel nog te beslissen of u kiest voor een instapversie of de volledige cloud-oplossing. U kan deze tool aankopen als een zelfstandig platform of als onderdeel van Microsoft 365. Neem contact op met de experten van Orbid om u te begeleiden in deze keuzes en een vrijblijvende offerte op maat van uw bedrijf te maken. 

Orbid is immers niet aan zijn proefstuk toe. In deze getuigenis van IMOG ziet u welke concrete vragen Orbid eerst samen met u in kaart brengt, alvorens over te gaan tot het implementeren van de oplossing. 

 

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in HR, Quality en ICT & Software

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen HR, Quality en ICT & Software. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »