Elke loopbaan is een beetje ongewoon: iedereen komt wel eens bepaalde uitdagingen of drempels tegen. Maar sommige drempels of uitdagingen voelen te groot of te moeilijk om alleen te overwinnen. Emino is zich hiervan bewust en wil een ondersteunde partner zijn om mensen, die deze drempels willen overspringen, te helpen en te motiveren. Emino is dan ook dé verbindende schakel tussen werkzoekenden, werknemers en bedrijven.

Groei & groeipijnen

“Emino is het resultaat van een fusie tussen 6 organisaties. Deze fusie zorgde ervoor dat we vandaag meer dan 300 medewerkers tellen en werkzoekenden en werkgevers nog beter kunnen ondersteunen. Een keerzijde van de medaille was dat heel wat gegevens en data verspreid zaten over de verschillende organisaties heen. Daarom gingen we op zoek naar een datasysteem waarin we alle gegevens over werkgevers en cliënten centraal kunnen bijhouden.

“Eén van onze organisaties had al samengewerkt met Orbid voor de opzet van Microsoft Sharepoint. Ze waren hier erg tevreden over en ontdekten vervolgens de Orbid-expertise in Microsoft Dynamics Sales, het CRM-pakket van Microsoft.”

Naar een centraal datamanagement-systeem

Dankzij de CRM-software Microsoft Dynamics 365 Sales kunnen organisaties online de relaties met klanten en partners optimaal beheren. Bovendien kunnen ze hun salesproces hiermee digitaliseren. Voor emino was deze oplossing de meest logische keuze vanuit operationeel, IT-technisch én financieel oogpunt. “Het systeem beschikt over alle gewenste functionaliteiten en is heel gebruiksvriendelijk om data in te geven. We werken dankzij deze tool met gecentraliseerde gegevens waardoor er voortaan één versie van de waarheid is. Dynamics Sales is bovendien volledig op maat te modelleren en is 100% geïntegreerd met de volledige Microsoft 365-omgeving.”

“Gezien de kracht en het belang van data, gebruiken we nu ook Microsoft Power BI om op een eenvoudige manier real-time inzichten visueel in beeld brengen. Dankzij Power BI kunnen we uit verschillende plaatsen info halen en samenbrengen op één plaats. Orbid heeft ons ondersteund bij het koppelen van Dynamics Sales en Microsoft Power BI.”

Duurzame partnerships

“Bij emino kiezen we voluit voor langdurige partnerships met organisaties die meedenken over onze noden én aansluiten bij onze normen en waarden. Dat is bij Orbid het geval. De software-consultants van Orbid zijn echte experten in hun vakgebied. Zo doen we via FlexStaffing – waarbij ze ons enkele dagen per maand ondersteunen – een beroep op hen voor zowel Microsoft Dynamics for Sales, Power Platform als Power BI. Om de twee weken is er een afstemming met Orbid over de lopende projecten. Bovendien reageren ze snel als we hen nodig hebben, we kunnen altijd bij hen terecht.”

“Bij emino blijven we volop inzetten op digitale transformatie. Zo zullen we in de toekomst verder digitale tools ontwikkelen om tegemoet te komen aan de noden van collega’s, partners en cliënten. Microsoft Dynamics is voortaan onze databank met alle centrale gegevens. We bekijken of we de tool nog verder kunnen uitbreiden, bijvoorbeeld met Dynamics Human Resources om een link te maken met de personeelsplanning en resultaten van de coaches. Het ultieme doel is om één centrale tool te hebben waarin gegevens over personeel, klanten en financiële data met elkaar verbonden zijn.”

Ontdek onze diensten