U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Waarom investeren in cyber security?

Informatiebeveiliging binnen uw bedrijf is belangrijk. Orbid biedt oplossingen om uw cyber security van A tot Z te optimaliseren.

Waarom is cyber security belangrijk voor uw bedrijf?

  • U bent verplicht de privacy van uw klanten te garanderen.
  • Het beschermt u tegen hacking.
  • U kan ernstige imagoschade lijden.

wat zijn de voordelen van cyber security

Allereerst zijn cyber security en de juiste bescherming van informatie voor een bedrijf een verantwoordelijkheid naar de klant. Het is belangrijk om de privacy van uw klanten te beschermen. Datalekken kunnen ernstige risico’s met zich meebrengen voor het welvaren van uw bedrijf. Sta even stil bij de cyber security van uw onderneming. Is uw bedrijf wel voldoende beveiligd? En wat kan er worden verbeterd? Bent u in orde met de GDPR-regulering? 

1. Wees u bewust van de risico’s

Tegenwoordig lopen bedrijven die niet voldoende investeren in cyber security, grote risico’s. Daarbij gaat het niet alleen om de gevolgen van een hack of de kosten voor de beveiliging van uw data, maar ook om het imago van uw bedrijf. Een datalek is immers geen reclame, zeker niet wanneer er privacygevoelige persoonsgegevens worden blootgelegd. Een nieuwe vorm van cybercrime is bijvoorbeeld het manipuleren van data, waardoor ervoor het bedrijf ongunstige besluiten worden genomen.

2. Evalueer uw strategie

Digitalisering betekent een stijging van de beschikbaarheid van gevoelige informatie van bedrijven en hun klanten. De tijd waarin de verantwoordelijkheid voor cyber security uitsluitend werd toegeschreven aan de IT-afdeling is definitief voorbij. Ieder bedrijf moet zorgen voor een bedrijfscultuur die gericht is op informatiebewustzijn en -veiligheid.

3. Investeer in de toekomst

Informatiebewustzijn legt de basis voor de juiste bescherming van privacygevoelige gegevens. Welke data hebben we in huis? En is deze voldoende beschermd? De belangrijkste schakel in de beveiligingsketen is de mens zelf. Roep daarom de hulp in van een deskundige, investeer in trainingen en maak werk van processen en afspraken op het vlak van cyber security.


Wenst u meer informatie over dit onderwerp of wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van cyber security, aarzel dan niet om ons te contacteren.
 

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »