U bent ingeschreven op de Orbid nieuwsbrief

Terug

Kiezen voor hybrid IT

Nog niet zo lang geleden was de professionele wereld ervan overtuigd dat de cloud alles zou veranderen. Bye bye klassieke server, welcome zaligmakende cloud! Hoewel het cloudgebruik blijft stijgen, behoudt ook het on-premise luik zijn meerwaarde. Profiteren van het beste van beide werelden? The future is hybrid! 

Wat is hybrid IT?

Hybrid IT mag u gerust de overtreffende trap van hybride cloud noemen. Het is eigenlijk de combinatie van private en public clouds die door een gestandaardiseerde technologische oplossing met elkaar in verbinding worden gesteld. Of anders gezegd: een IT-infrastructuur waarvan u zelf eigenaar bent (of die u exclusief van een leverancier afneemt), gecombineerd met een IT-infrastructuur die voor iedereen open staat.

Een concreet voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het gebruiken van bedrijfseigen applicaties in een private cloud gecombineerd met het gebruik van Microsoft Office 365 waarbij u bestanden opslaat in SharePoint Online of OneDrive.

Hybrid IT

Waarom kiezen voor Hybrid IT? 

Hybrid IT is eigenlijk een telg van de continue veranderde markt. Cloud computing verhoogt de efficiëntie, flexibiliteit en samenwerking, maar een volledige migratie naar de cloud is niet voor elke organisatie mogelijk of noodzakelijk. Hybrid IT laat u toe een omgeving te creëren die voldoet aan strenge beveiligings- en prestatievereisten, maar u toch de nodige flexibiliteit en budgettaire troeven biedt van een publieke cloud. 

De Orbid cloud is een performante en betrouwbare hybride coud oplossing die wordt gehost vanaf een ISO27001 gecertificeerd (conform de GDPR) Interoute Datacenter in Gent. 

Hoe start u met de migratie?

Voor de migratie naar hybrid IT dient eerst nagegaan te worden welke componenten binnen de organisatie blijven en welke in de publieke cloud worden ondergebracht. Hier komen uiteraard zowel technische als juridische privacyaspecten bij kijken. Bovendien moet er worden onderzocht wat de omvang van uw dataverkeer is en welke interacties er plaatsvinden. 

Veel bedrijven starten met een migratie van de Office- en emailtoepassingen naar de cloud. Maar de mogelijkheden gaan uiteraard veel verder. Orbid begeleidt u graag in uw keuze. Contacteer onze experten voor extra advies en cloudoplossingen op maat. 
 

Contacteer me over deze oplossing

  • Wij beheren uw gegevens conform onze privacyverklaring

Onze aanpak

FlexStaffing: flexibele ondersteuning in ICT, Software en HR

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op de flexibele ondersteuning van experten in de domeinen ICT, Software en HR. Tijdelijk of op lange termijn, bij u ter plaatse of vanop afstand: Orbid biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u te ondersteunen, op maat van uw onderneming.

Lees meer »