An App in a Day

Via Microsoft Power Apps (onderdeel van Microsoft Power Platform) is het mogelijk om op een eenvoudige manier een applicatie te maken zonder kennis te hebben van programmeren. Tijdens een Orbid-webinar rond Power Platform was AMAB één van de twee gelukkige winnaars van een ‘app in a day’, waarbij Orbid gratis een app voor hen zou ontwikkelen. In hun streven naar verdere digitalisering koos AMAB om te starten met een eenvoudige en laagdrempelige applicatie, die toch een wereld van verschil kan maken om als organisatie efficiënter te werken.

De applicatie van AMAB zorgt ervoor dat de aanvraag voor de herstelling van rollend materieel vlotter verloopt. De eindgebruiker kan manueel of door middel van het scannen van een QR-code het nummer van een defect item ingeven. Hij/zij krijgt automatisch aanvullende machine-info te zien en kan nog een boodschap meegeven. Het team van de technische dienst krijgt vervolgens automatisch een e-mail met alle nodige info.

De app werd gebouwd in Microsoft Power Apps, maar de echte kracht zit in de combinatie met andere Microsoft-tools. Zo wordt alle informatie over de aanvraag bijgehouden in SharePoint en dankzij Microsoft Power Automate krijgen de techniekers een automatische mail. De applicatie is bovendien ook geïntegreerd in Microsoft Teams.

Samenwerking met Orbid

Elias Schack, Manager IT & Data Management: “De medewerkers van Orbid zijn zeer vriendelijk en professioneel. Ze begrepen onze nood en waren meteen mee in het concept. Doordat we zo snel op één lijn zaten, is de applicatie vlot en perfect op een heel korte tijd uitgevoerd. Dat we nu over deze app beschikken via de ‘app in a day’-wedstrijd is mooi meegenomen.”

Meer informatie over AMAB kan u vinden op www.amab.be

Ontdek onze diensten