Inovet vloeit voort uit VMD Vetsupport Benelux uit Arendonk en het in 2007 overgekochte Laboratoires Biové uit Arques (FR). Daarnaast is er nog een salesafdeling in Hongarije. “Inovet is een bedrijf in volle groei”, vertelt manager Strategie & Digitalisering Lara Moons. “We zijn met 160 medewerkers, waarvan er een 50-tal in België werken. Zo zijn we volop aan het investeren in extra productiecapaciteit in Frankrijk, hebben we de laatste jaren werk gemaakt van de integratie van onze vestigingen in België en Frankrijk en zetten we sterk in op de verdere digitalisering van onze organisatie.”

Security scan en ICT-infrastructuur

Orbid ondersteunt Inovet op het vlak van ICT-infrastructuur en verschillende softwareprojecten. “In de eerste fase was het belangrijk om onze ICT-infrastructuur en ICT-security op punt te zetten”, vertelt Lara Moons. “Orbid heeft hiervoor een security scan uitgevoerd van onze ICT-omgeving, via een technische scan en interviews met onze mensen. In navolging van het bijhorende actieplan pakten we eerst de kritieke punten aan. Daarnaast hebben we onze sites in België en Frankrijk geïntegreerd in één ICT-omgeving. Iedereen werkt nu bijvoorbeeld binnen dezelfde Microsoft 365-omgeving. Orbid heeft ons eveneens ondersteund op het vlak van GDPR, waardoor we nu over een systeem beschikken met alle nodige actieplannen, preventieregels en documentatie.”

Digitale projecten

“Nu technisch alles op punt staat, bevinden we ons vandaag in de volgende fase waarbij we projectmatig onze processen digitaliseren. Samen met Orbid lanceren we SharePoint als platform voor interne communicatie en documentbeheer. We zullen er nieuwsberichten posten zoals info over nieuwe medewerkers maar evengoed veranderingen in een productielijn. Daarnaast beschikken we via de CRM FIT van Orbid over Microsoft Dynamics 365 als salestool. Onze medewerkers zijn hier heel tevreden over en er is een vlotte integratie met Microsoft-oplossingen zoals Outlook en SharePoint. Zo kunnen we vlot documenten toekennen aan klanten, denk maar aan een rapport van een klantbezoek of reis.”

De experten van Orbid zijn leuke, gemotiveerde mensen om mee te werken. Iedereen is heel down-to-earth en zoekt onmiddellijk mee naar oplossingen.
Inovet
Lara Moons - Manager Strategie & Digitalisering

Awareness

“De grootste uitdaging blijft om mensen mee te krijgen in het verhaal van digitalisering. We zetten dan ook sterk in op de digitale awareness en het aantonen van de voordelen. Zo hebben we voor SharePoint gewerkt met een pilootgroep, sturen we wekelijks digitale tips & tricks uit en gaan we bij de mensen langs om feedback te vragen over de nieuwe tools. Daarnaast ondersteunt Orbid ons bij security awareness. Er worden opleidingen gegeven en door bijvoorbeeld het versturen van fictieve phishing mails houden we het thema onder de aandacht.

Samenwerking met Orbid

Dankzij de FlexStaffing van Orbid hebben we 2,5 dagen per week on-site ondersteuning van verschillende Orbid-experten. Ze zorgen eveneens voor een continue monitoring van onze IT-omgeving en er is ondersteuning bij de diverse IT-projecten. Dankzij hun kennis en ervaring zijn ze op de hoogte van nieuwe trends. Doordat ze ons in-house ondersteunen zien ze ook sneller eventuele problemen. Ze beschikken over een grote rugzak met ideeën en kunnen zelf aankloppen bij collega’s als ze een vraag hebben. We kunnen voor een brede waaier aan IT-topics bij hen terecht, zelfs voor de netwerking van onze nieuwe gebouwen in Frankrijk.

Ontdek onze diensten